algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Les cridades a fixos discontinus creixen un 3,6 per cent a Balears

El primer quadrimestre s'han agafat 30.909 treballadors de les Illes, fet que indica un millor inici de la temporada

52048

La bona temporada incrementa les crides a fitxos discontinus.

PERE BOTA

Entre gener i abril de 2011 s'han cridat a les Illes Balears un total de 30.909 treballadors fixos discontinus perquè s'incorporin al seu lloc de feina, fet que suposa un creixement del 3,6% en relació al mateix període de l'any passat. El director general de Planificació Estratègica de la Conselleria de Turisme i Treball del Govern balear, Llorenç Pou, atribueix aquest increment a "un millor inici de la temporada turística d'enguany en comparació a la de l'any passat". De fet, des de 2009, les cridades a aquests treballadors durant els primers quatre mesos s'han incrementat (veure gràfic adjunt).

Des de la Conselleria que dirigeix Joana Barceló indiquen que aquest creixement interanual de telefonades a treballadors fixos discontinus es produeix a totes les Illes: Formentera és la que més crides ha obtingut respecte de l'any passat (35,9%), seguida de Menorca (8,1%), Eivissa (5,4%) i Mallorca (1,7%).

Pou assegurà que aquestes dades posen de manifest l'avanç de la temporada turística, cosa que implica que aquests treballadors "cotitzaran més mesos". Així mateix, el director general de Planificació Estratègica insistí que la bona temporada "beneficia" tohom, perquè "com abans s'avisen aquests treballadors, més aviat comencen les contractacions laborals". Sobre això, Pou explicà que s'ha registrat una tendència que les empreses passen a fixos discontinus els treballadors temporals. "Això és un símptoma d'estabilització del mercat laboral", puntualitzà Pou.

Sectors

Per activitats econòmiques, es registra un increment de cridades a fixos discontinus en pràcticament tots els sectors, si bé els relacionats amb el turisme són els capdavanters. Es tracta d'una dada lògica, si es té en compte que a les Balears la pràctica totatlitat de treballadors que tenen aquest tipus de contractes fa feina en el sector turístic. Així, en el cas de l'hoteleria, la pujada és de l'1,7%; en el de la restauració, del 7,2%; en el del comerç, del 16,7%, i en el del transport terrestre, del 2,2%.
Quant al global de telefonades fetes en el conjunt del primer quadrimestre, els serveis d'allotjament assoleixen el major nombre de treballadors fixos discontinus avisat, 18.139 persones (un 58,7% del total), seguits de les activitats de restauració, amb 4.523 cridades (un 14,6%). La resta d'activitats econòmiques més significatives són el comerç al detall, amb 1.631 crides i un pes del 5,3%; i el transport terrestre, amb 1.362 crides (un 4,4%).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris