cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Europa exigeix a l'Estat que limiti els sous dels banquers

La CE amenaça sis països amb una denúncia davant el Tribunal de Justícia de la UE per incomplir la normativa

La Comissió Europea amenaçà ahir sis països, entre els quals hi ha Espanya, amb una denúncia al Tribunal de Justícia de la UE per incompliment de la directiva que intenta augmentar la solvència dels bancs i atallar els "incentius salarials perversos" dels directius de les entitats. Brussel·les ha donat dos mesos a Espanya, Grècia, Itàlia, Polònia, Portugal i Eslovènia per començar a aplicar la directiva sobre requisits de capital bancari, que haurien d'haver implementat ja l'1 de gener d'aquest any, segons informà la CE en un comunicat.

La CE ha enviat a aquests països un dictamen motivat -segon pas del procediment d'infracció comunitari, previ a la denúncia davant el Tribunal de Justícia de la UE- per requerir-los que modifiquin les seves respectives legislacions. "La Comissió Europea exigeix a Espanya, Grècia, Itàlia, Portugal, Polònia i Eslovènia que notifiquin, en el termini de dos mesos, les seves disposicions d'aplicació de normes importants relatives a l'adequació del capital i la política de remuneracions de les entitats financeres que es recullen a la directiva", assenyala el comunicat.

L'objectiu de la directiva sobre requisits de capital és "garantir la solvència financera dels bancs i societats d'inversió, així com atallar l'excessiva i imprudent assumpció de riscs en el sector bancari afavorida per unes remuneracions mal concebudes". Es tracta d'"incentius salarials perversos" que, segons recorda la CE, han provocat "la fallida de diferents entitats i portat problemes a la societat en el seu conjunt".

La directiva, que encara no aplica Espanya, advoca per "exigir als bancs i a les societats d'inversió que apliquin polítiques de remuneració solvents, que no estimulin o premiïn les assumpcions de riscs excessius", diu Brussel·les. Així mateix, la normativa també exigeix uns requisits de capital més alt per a productes financers com les retitulacions, una divulgació apropiada del nivell de risc al qual estan exposats els bancs i modificar la manera que el banc té d'avaluar els riscos associats a les seves carteres de negociació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris