algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

Les pime de l'Illa volen que caixes i bancs “obrin l'aixeta”

L'associació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca ha elaborat un estudi sobre les entitats financeres

Una àmplia majoria d'associats a la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) està d'acord que l'assocació exerceixi més pressió sobre bancs i caixes perquè s'obri l'aixeta del crèdit. En concret, un 79% hi està d'acord i un 18%, molt d'acord. Així ho posa de manifest un estudi realitzat recentment per la patronal sobre les entitats financeres i que fou presentat ahir pel seu president, Rafel Rubio, durant una compareixença davant dels mitjans, en la qual va fer balanç dels cent primers dies de gestió del nou equip directiu de l'associació.

Segons l'estudi, el 28% dels empresaris de les pime de Mallorca han hagut de recórrer a entitats financeres per obtenir crèdit en els darrers mesos (respecte del 26% del 2009). D'aquest 28%, la meitat (13%) no l'aconseguí, enfront del 27% que no l'obtingué el 2009. La patronal considera que aquesta disminució pot deure's que al començament de la crisi el finançament es va fer més necessari i els bancs foren més restrictius. Per contra, actualment la majoria d'empreses "ja han aplicat ajustos" i les seves necessitats financeres "s'han reduït". A més, l'estudi afegeix que aquells empresaris que necessiten finançament "coneixen la situació creditícia i no s'aventuren a sol·licitar-ne si no saben per endavant que poden fer-ho".

Polítics transparents

Rafel Rubio aprofità que només manquen poc dies per a les eleccions per demanar al futur Govern autonòmic -de qualsevol color- que estableixi mecanismes legals que obliguin a oferir transparència a les grans corporacions, bancs i empreses amb l'objectiu que "aflorin els diners opacs que van a parar a paradisos fiscals". L'associació de la petita i mitjana empresa també demana als futurs governants de les Balears "transparència" en la gestió política i "control dels ingressos i patrimoni dels càrrecs polítics", una transparència que consideren "necessària per al manteniment del nostre sistema democràtic".

El president de PIMEM assegurà que després del 22-M s'asseurà amb el nou Executiu autonòmic i recordà que els seus principals reclams a les institucions "són els mateixos des de fa anys". Algunes peticions són el desenvolpuament del Règim Especial per a Balears "a causa de l'elevat cost d'insularitat", sòl industrial a preus no especulatius i control del tot inclòs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris