algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Els hotelers no volen per ara el centre d'informació turística interactiu

La Federació insta el Govern a retirar el concurs per crear aquest projecte, que té un pressupost d'un milió d'euros. Demanen “optimització de la despesa pública”

La Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) emeté ahir un comunicat en què es mostrà molt crític amb l'actual Govern d'Antich i, en concret, amb la Conselleria de Turisme i Treball. Els hotelers insten la Conselleria que dirigeix Joana Barceló a retirar el concurs de 'creació d'un centre d'informació turística interactiu' i sol·liciten "màxima prudència i optimització de la despesa pública". I és que, segons la FEHM, aquest projecte té un cost d'un milió d'euros.

Així mateix, els hotelers critiquen que l'Agència del Turisme Balear (ATB) llançà el concurs per dur a terme el projecte "sense el consens ni el coneixement del sector". En aquest sentit, la Federació, que presideix Marilén Pol, apunta que concursos "tan importants com aquest per la quantia econòmica que representa han de ser consensuats amb el sector, qui pot aportar intel·ligència turística i coneixement millorant les condicions en què les esmentades accions s'han de desenvolupar en cas de ser necessàries".

Eleccions

Els hotelers també critiquen l'Executiu per haver tret aquest concurs "a final de legislatura, quan s'haurien d'emprar criteris de prudència i optimitzar la despesa que es realitza". Sobre això, la FEHM considera que "s'hauria de complir amb els compromisos adquirits durant el mandat i no obrir nous àmbits als quals no hi ha certesa si es podran assumir arran de la situació de dèficit dels comptes públics".

La Federació Hotelera fa una sèrie de retrets al Govern enmig de la campanya electoral i li reclama diversos "compromisos pendents", com ara la devolució dels interessos del pla Renove, "ajuda de la qual l'Executiu es va fer ressò i que encara no s'ha posat en marxa". També troben a faltar la campanya de promoció en el mercat estatal.

El sector no escatima crítiques a l'Executiu i lamenta que "tampoc no es fan efectives les subvencions atorgades a les associacions hoteleres l'any 2010 per manca de liquiditat". Finalment, la Federació valora de manera "molt negativa" la "impossibilitat del Govern en la recta final del mandat per concretar projectes i accions ja compromesos, però pendents de tràmits administratius".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris