cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Foment preveu que la societat AENA Aeroports es constitueixi abans d'estiu

Blanco revela que ja s'ha contractat consultors i assessors per coordinar la tasca amb l'Advocacia de l'Estat

El Ministeri de Fomento preveu que la societat AENA Aeroports estigui constituïda i inscrita en el Registre Mercantil abans de l'estiu, segons anuncia el seu titular, José Blanco.

En la seva intervenció en el VI Encontre del Sector d'Infraestructures, el ministre ha assenyalat que, amb aquest objectiu, AENA ja ha contractat un consultor operatiu, un consultor estratègic i un assessor jurídic, que treballaran en coordinació amb l'Advocacia General de l'Estat.

A més, demà, el gestor aeroportuari obrirà el concurs per a la contractació d'un banc d'inversió que assessorarà en la venda de fins el 49% de la companyia, així com per al procés de creació de societats filials i els contractes de concessió.

El Consell de Ministres va autoritzar el passat 25 de febrer la creació de la societat mercantil estatal "AENA Aeroports S.A.", a la que s'atribueix el conjunt de les funcions i obligacions que actualment exerceix AENA en matèria de gestió i explotació dels serveis aeroportuaris.

Filials

Una vegada que es posi en marxa la nova societat, es passarà a la creació de filials amb el capital cent per cent públic, de manera que es garanteix que continuï vigent l'actual conveni col·lectiu d'AENA, i que es mantinguin els drets dels seus treballadors.

Posteriorment, a finals de 2011, AENA Aeroports S.A. licitarà mitjançant concurs públic un percentatge majoritari en les esmentades societats, de manera que el soci privat es faci càrrec de la gestió de la concessió.

Dins d'aquest nou model destaca la concessió dels aeroports de Madrid-Barajas i de Barcelona-El Prat.

No obstant això, AENA continua estant representada en les societats concessionàries a fi que la companyia preservi la seva posició als dos aeroports.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris