algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

El Govern reconeix que ara no pot pagar sindicats i patronals

El president Antich i el conseller Manera proposaren un confirming bancari que els permetria cobrar els doblers pendents dels programes de formació

54108

Imatge d'arxiu d'una reunió d'Antich amb sindicats i patronal.

JOAN TORRES

El Govern balear acumula un deute milionari amb sindicats, patronals i petites empreses que ofereixen a l'Executiu serveis a través de programes d'orientació laboral als aturats i cursos de formació, entre d'altres. Per fer front a aquests pagaments, l'Executiu autonòmic ha proposat als agents socials finançar el deute a través d'un confirming bancari. Així es plantejà durant una reunió mantinguda ahir entre el president Francesc Antich, el conseller d'Economia, Carles Manera, i els responsables de CCOO, UGT i PIME-Balear. Per part de CAEB, no hi assistí cap membre, tot i que també pateixen el mateix problema, mentre que el secretari general d'USO, David Díaz, mostrà malestar per no haver-hi estat convidat.

Díaz explicà que el seu sindicat té pendent de cobrar entorn de 70.000 euros. En el cas d'UGT, el secretari d'Organització, Miguel Àngel Carlos, apuntà que el sindicat paga cada mes prop de 80.000 euros en concepte de nòmines als treballadors que s'encarreguen dels projectes de formació i orientació laboral, i que el deute que arrosseguen és dels programes d'aquest curs 2010-2011.

Crèdit

En qualsevol cas, ara els sindicats i la patronal hauran d'estudiar la possibilitat d'acollir-se a l'esmentat confirming, ja que es tracta d'una solució que els obligaria a assumir els interessos. Sobre això, Miguel À. Carlos, assenyalà que, si el seu sindicat sol·licita un milió d'euros a un tipus d'interès del 4%, hauria de fer front a uns interessos de 40.000 euros. A més, els sindicats volen tenir garanties de pagament, ja que, en cas d'acceptar aquest tipus de finançament, el Govern hauria de pagar l'entitat financera en un termini concret.

La secretària general de CCOO, Katiana Vicens, indicà també que el seu sindicat haurà d'estudiar la viabilitat de la proposta, sobre la qual l'Executiu no volgué fer cap tipus de declaració a aquest mitjà. En qualsevol cas, sindicats i patronal estan citats a una altra trobada amb el Govern demà per tractar aquest tema. Precisament, des d'UGT afirmaren que el passat 22 de febrer ja havien sol·licitat per escrit un encontre amb el responsables de l'Administració per tractar el problema, encara que fins ahir no els van rebre.

Llocs de feina

Els sindicats ja fa mesos que avancen la nòmina dels seus treballadors, perquè no reben els doblers de l'Executiu. En qualsevol cas, tant UGT, CCOO i USO asseguraren que la darrera opció que preveuen és fer acomiadaments.

Confirming

El pagament confirmat o confirming és un servei que ofereixen les entitats de crèdit a les empreses -o en aquest cas a l'Administració pública- per gestionar el pagament de les seves factures als proveïdors. Per aquest servei, l'entitat financera cobrarà una comissió fixa (per cada pagament) o bé variable (en funció del volum) que dependrà de diferents factors. En aquest cas concret, són els sindicats i patronals que han d'assumir aquest cost.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Crec que hi ha un sindicat que se financia per les quotes dels afiliats. Crec que se diu USO.
Esser de esquerres ès esser cínic, hipòcrita i fariseu.

Valoració:0menosmas
Per basta, fa mes de 10 anys

jo votaré nul, el vot és s'única ocació que tinc per dir a la cara el que penso d'ells aixi que la meva papereta anirà ben decorada dedicada a aquests caradures.

Valoració:1menosmas
Per Jaume Mestre, fa mes de 10 anys

Els sindicacts han topat amb la realitat social. Ben vinguts.

Valoració:4menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 10 anys

A Alemania es sindicats son empresas privadas,se autofinancian amb ses aportacions des afiliats( son molts) y des negocis que tenen.Son independents,no es casen amb nigu y no cobran de sa administracio.Jo crec que aurian de cambiar,son molts d'anys amb es mateix sistema,y ja ha quedat desfasat.aixo es veu amb sa poca afiliacio que tenen y sa casi nula capacitat de movilitcacio.

Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

D'acord amb el que diu en Pere, Ah, i jo també som d'esquerres. Pens que els sindicats s'han d'autofinançar. Me nego que cap dels meus diners vagi a parar a aquests inútils, paràsits de la nostra societat que viuen de les subvencions i que, efectivament, estan encorats en uns principis decimonònics incompatibles amb qualsevol societat moderna

Valoració:5menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys

És que el que jo no entenc és que s'hagi de pagar res a aquesta colla de paràsits socials que no serveixen per res més que per posar traves, ancorats com estan en un discurset de principis del XX, de lluita de classes més propi de nostàlgics sense visió de futur que d'una societat moderna que ha de mirar cap endavant. Quatre alliberats que no fan res i cobren molt i uns sindicats que mantenen unes estructures burocràtiques brutals (si no ho creis anau qualque dia per l'edific de CCOO a Palma). Ni un euro els donaria jo, que es nodreixin de les quotes dels seus afiliats i prou. Després aquests són els que es queixen de les retallades socials i monten vagues per tot, però ells no volen perdre ni una pesseta dels cursos de formació. M'agradaria sebre que cobren els principals caps dde tota aquesta trama, Bravos i companyia. Segur que flipariem. Per cert, per si algú té ganes de contestar aquest escrit que s'abstengui de catalogar-me com a dretà. Som d'esquerres i votaré esquerres.D'acord?

Valoració:5menosmas
Per ca, fa mes de 10 anys

quin cinisme aquests pol´tics i després mos demanen el vot... fàstic.

Valoració:9menosmas
Per Mirall trencat, fa mes de 10 anys

I després anirà de campanya electoral dient que feran allò i lo altre, que diguin on RETALLARAN!
NOELSVOTIS! per la regeneració política de Mallorca!
Vot en Blanc

Valoració:7menosmas
Per tanmateix, fa mes de 10 anys

Els sindicats i partits polítics s'han d'autofinançar amb les quotes dels afiliats, però NO amb doblers públics. No és això el que han aplicat amb l'Esglèsia? Idò que prediquin amb l'exemple.

Valoració:7menosmas
Per IntelBook, fa mes de 10 anys

Els sindicats, grans paràsits que no només no defensen els interessos dels treballadors, sinó que molts d'ells perden la feina a l'haver de tancar les empreses a causa del mafisme sindical. Vegeu Detroit i què han fet els sindicats d'allà, terminant per convertir una ciutat pròspera en un immens cadàver empresarial, com s'està convertint Mallorca.

L'únic que pot defensar la feina d'un és el treballador o empresari mateix. Ningú extern ho farà, només aparentarà que ho fa.

"Quan vegin que per produir necessiten obtenir l'aprovació dels que no produeixen res, quan vegin que els diners flueix als que comercien no en béns sinó en favors, quan vegin que els homes es fan més rics a través de l'estafa que del treball, i les seves lleis no els protegeixen d'ells, però els protegeixen a ells de vosaltres, quan vegin que la corrupció és recompensada i l'honestedat es converteix en un sacrifici personal, sabran que la seva societat està condemnada"
Ayn Rand

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris