nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

El Govern subratlla que ja ha començat la creació neta de l'ocupació

La consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, ha subratllat que el descens de l'atur en 5.501 persones el passat mes d'abril a les Balears, en relació amb el mes anterior, posa de manifest que ja s'ha començat a crear ocupació neta al sector serveis (hoteleria i turisme), al sector nàutic i en el de les noves tecnologies. En una roda de premsa, Barceló ha remarcat que els serveis i el turisme són els "motors" de la recuperació econòmica a les illes, si bé ha advertit que aquesta és "molt lenta". Així, ha recordat que la caiguda de l'ocupació al sector de la construcció encara "llastra" el descens de l'afiliació en termes interanuals (4.646 cotizantes menys). Per això, ha subratllat que és "molt important" que el sector turístic sigui "capaç de reinvertir el pròxim hivern", a fi d'escometre les reformes dels establiments i poder així "ajudar a estirar el sector de la construcció a l'arxipèlag".

En aquest sentit, ha fet una crida al sistema financer perquè atorgui crèdits al sector turístic i permetre així que s'augmenti la contractació de treballadors de la construcció durant els mesos d'hivern. Així, Barceló ha ressaltat que la inversió en turisme és "rendible", ja que malgrat que "no tingui la mateixa rendibilitat d'antics anys, sí és una indústria amb una marca molt consolidada". D'altra banda, la consellera de Turisme i Treball ha estimat que el PP hauria d'estar "content" pel fet de que les Balears hagin liderat la caiguda de l'atur l'abril, respecte al mes anterior, fins a situar la xifra d'aturats en 82.626 persones.

"El PP hauria de visualitzar aquestes dades en positiu, perquè darrere dels mateixos hi ha persones amb noms i cognoms", ha asseverat, mentre ha insistit en el qual "no es pot donar crèdit" que hi hagi 144.100 parats a les Balears, tal com revela l'última Enquesta de Població Activa (EPA), ja que es tracta d'una manera de "comptabilitzar les persones aturades a través d'un mostreig de 3.000 enquestes, amb un 4,6 per cent d'error, mentre que les dades d'avui són números absoluts". La consellera ha destacat que Balears lidera la creació d'ocupació a Espanya l'abril, amb 23.595 nous afiliats a la Seguretat Social, el que suposa que les illes aglutinen "un de cada quatre llocs de treball creats a Espanya".

"Situacion equiparable als anys previs a la crisi"

Alhora, ha indicat que l'arxipèlag comptabilitza cinc mesos consecutius de descens de l'atur i, en aquesta línia, el director general de Planificació Estratègica, Llorenç Pou, ha destacat que la situació del mercat laboral a les Balears és "equiparable" al que hi havia en els anys anteriors a la crisi (2006-07). Així mateix, Pou ha recalcat que, per primera vegada des de l'inici de la crisi, s'ha incrementat en termes interanuals l'afiliació a la Seguretat Social al sector del turisme, la qual cosa, segons el seu parer, redundarà de manera "positiva" en el mercat laboral a nivell general durant els mesos d'hivern.

"La reducció de l'atur l'abril no és un fet aïllat, sinó que és la continuació dels últims mesos, de manera que Balears ha acumulat un primer trimestre amb una caiguda del 9,4 per cent de la desocupació, davant l'augment del 4,1 per cent a nivell nacional," ha ressaltat. Per tant, ha sostingut que les illes han iniciat una caiguda de l'atur, que "no és només estacional, sinó que es tracta d'una tendència clara de reducció de les xifres de la desocupació". No obstant això, ha apuntat que "es tracta d'un procés llarg, per la qual cosa encara hi ha molt treball per fer, encara que els indicadors assenyalen que aquest procés ja està en marxa".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa mes de 10 anys

Me molesta molt,y crec charrar en nom de motisims ciutadans de ses Balears que ens prenguin per beneits.Totom sap que sa obertura de hotels fá devallar s`atur,y es ofensiu que ens vulguin fer creure que es per sa creació de nous llocs de feina.¡¡ES PENÓS!!

Valoració:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Lo que se ha accelarat ès la fugida dels emigrants, que se'n van. Tal vegada la oportunitat de treball que tengueren entre 1995 i 2004 els emigrants no se torni repetir fins que passin segles. Aquesta època de 1995-2004 se pot comparar a la de 1530. Lo que ha passat ès que els emigrants se han apercebut massa tard que no hi tornarà haver treball i els polítics havien de haver tallat la admissió de emigrants quan en Zapatero fou president (2004), si hagués estat en Rajoy segur que hauria tallat la admissió de emigrants.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris