algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

S'enllesteix la venda de Quesería Menorquina als treballadors i directius

L'operació, d'un preu simbòlic d'1 euro, compta amb el suport del Consell Insular de Menorca

L'administració concursal de Carnes i Conservas Españolas (Carcesa) ultima la venda de les accions de la seva filial Quesería Menorquina als seus treballadors i directius, que podria tancar-se el pròxim dilluns per un preu simbòlic d'1 euro, segons han confirmat a Efe fonts coneixedores de l'operació. Les mateixes fonts han indicat que els darrers serrells de l'operació de venda, que compta amb el suport del Consell de Menorca, es tancarien inicialment aquest dilluns, i que l'acord es comunicaria al jutjat, que l'hauria d'autoritzar i donar trasllat a les parts, entre elles la família Ruiz-Mateos, que estarien al corrent d'aquest acord. Carcesa es troba en concurs de creditors i la família Ruiz-Mateos, apartada de la seva gestió, pel que és l'administració concursal la que pren les decisions sota autorització judicial.

Fonts de l'administració concursal han explicat que Carcesa aconseguiria d'aquesta forma desprendre's d'un actiu que possiblement generàs certs riscs. Un d'aquests es produïria en el cas que s'extingissin les relacions laborals en Quesería Menorquina, un passiu del que hauria de respondre Carcesa per ser la seva propietària, i que amb aquesta venda ho assumiria un nou propietari, de produir-se l'esmentada contingència. Les mateixes fonts han explicat que per això el preu de la transacció serà simbòlic, ja que el valor de la companyia és "res o negatiu donada la situació en la qual es troba".

S'hi suma que Nueva Rumasa va hipotecar a favor del Banco Santander la fàbrica de Quesería Menorquina per 15 milions d'euros, mesos després d'adquirir la fàbrica a la multinacional Kraft per 1,7 milions d'euros, i a la qual encara deu 1,4 milions. Fonts coneixedores de les negociacions per al procés de venda de Quesería Menorquina han remarcat que els treballadors ja han donat el seu vistiplau a aquesta operació, en la que entraria a forma part la direcció de l'empresa, en què asseguren confiar. La repercussió social i econòmica de la fàbrica de Quesería Menorquina a Menorca és notable, no solament per l'ocupació que genera, sinó també pels nombrosos pagesos de l'illa als quals la companyia adquireix matèria primera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris