cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

La crisi impedeix el traspàs de Turisme al Consell

Armengol diu que la situació econòmica i el fet que el Govern quedàs en minoria han impedit complir l'Estatut

Les previsions de transferir les competències d'ordenació i promoció turístiques del Govern balear al Consell de Mallorca, tal com figura en l'Estatut d'Autonomia, no s'ha pogut complir aquesta legislatura, segons estava previst. La presidenta de la institució insular, Francina Armengol, atribuí aquest fet a la situació de crisi econòmica i al fet que el Govern quedàs en minoria a mitjan legislatura. Així ho explicà la presidenta del Consell després de la reunió de la fundació Mallorca Turisme, que es creà aquesta legislatura amb l'objectiu de facilitar el traspàs de competències.

Tanmateix, Armengol assegurà que el Consell "està preparat" per assumir les competències de Turisme i que aquesta és una de les principals qüestions que s'han de negociar en la propera legislatura. En aquest sentit, la presidenta del Consell defensà que té "molt clar" que la marca Mallorca té prou entitat per promocionar-se com a tal i "des de Mallorca". "Les tres illes tenen productes prou diferenciats per promocionar-se de manera independent", digué Armengol.

Clubs de producte

La fundació Mallorca Turisme -que disposa d'un pressupost d'uns tres milions d'euros- ha impulsat, durant els gairebé dos anys de vida, clubs de producte, unes organitzacions constituïdes per experts en la matèria que fomenten sectors específics turístics de Mallorca, com el golf, el nordic walking i el cicloturisme. Ahir es reuniren el Consell i els membres del Patronat de la Fundació per aprovar un reglament intern que controlarà el funcionament dels clubs de producte i de les entitats que vulguin treballar per a la promoció específica de Mallorca. El pressupost dels diferents clubs de producte es pot veure en el gràfic adjunt. Els integrants de la Fundació -integrada per administració pública i sector turístic privat- varen valorar la tasca feta de manera conjunta. Ambdós varen indicar que aquesta col·laboració és el camí que s'ha de seguir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris