algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Els sindicats defensen alternatives de l'esquerra per sortir de la crisi

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i el de la UGT, Cándido Méndez, varen participar ahir en la manifestació. Per primera vegada es desplaçaren a València el Dia del treballador

123718

Els secretaris generals de CCOO i UGT es manifestaren enguany a València.

HEINO KALIS

Els líders estatals de la UGT i de CCOO afirmaren ahir que hi ha "alternatives diferents" des de l'esquerra a la política de retallades del Govern per sortir de la crisi i insistiren que no pot quedar lloc per a la resignació ni per dur la població a la passivitat davant la situació actual. Durant el seu discurs després de finalitzar la manifestació del Primer de Maig a València, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i el de la UGT, Cándido Méndez, que per primera vegada assistiren a la marxa de la capital valenciana, criticaren el "gir" en l'actuació del Govern, un camí que ha duit al "fracàs".

Els concentrats recorregueren els principals carrers de la ciutat en un ambient festiu i, segons els sindicats, 20.000 persones participaren en la mobilització. La Policia Local en xifrà l'assistència en 3.000, mentre que l'empresa Lynce, en un estudi per imatges per a Efe, parlava de 8.050. Toxo afirmà que hi ha 4,9 milions de "raons més" per reclamar solucions alternatives econòmiques, fiscals, socials i laborals "diferents" de les de l'Executiu, mentre que per Méndez les darreres xifres de l'atur són "la ratificació principal de la crítica" contra la minva de drets socials i el pla del Govern per canviar el mercat de traball. Méndez demanà a l'Executiu que assumeixi que la reforma laboral ha estat "un error i una injustícia" i que "aquest no n'és el camí". "La crisi té guanyadors i perdedors, que són els treballadors," declarà Méndez, que demanà un esforç als qui que tenen més possibilitats econòmiques.

Ona de xoc

El dirigent de la UGT alertà que hi pot haver "una segona ona de xoc" després de les eleccions del 22 de maig i "per qüestionar els serveis fonamentals". Per la seva banda, el líder de CCOO assegurà que és "l'hora de mobilitzar-se per defensar els interessos de la majoria" i que la societat no es pot mantenir passiva davant "l'escorament" cap a la dreta a Europa, que "impregna" l'acció de l'Executiu i els àmbits de les comunitats autònomes i ajuntaments.

Segons el secretari de la UGT, el Govern "no s'ha equivocat només en l'orientació de la reforma, sinó que fins i tot n'ha confós els terminis", perquè la financera n'és "la més urgent i la darrera" que es du a terme. Ambdós líders expressaren solidaritat amb la "revolució democràtica" als països àrabs del nord de l'Àfrica i l'Orient Pròxim i de la població treballadora "que lluita contra la tirania", que ha estat "alletada" per responsables polítics de societats occidentals. També recordaren les catàstrofes d'Haití i el Japó i la "necessària solidaritat" amb aquests pobles.

Barcelona

A Barcelona, els Mossos d'Esquadra varen detenir diverses persones pels incidents ocorreguts en una manifestació alternativa -que congregà unes 2.000 persones- feta ahir horabaixa pels carrers de la capital catalana amb el lema ''Ara ens toca a nosaltres", segons confirmaren els agents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris