cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Reunió clau per impulsar el crèdit a les empreses

El president Antich anuncià una trobada entre hotelers i representants del món financer a petició de la patronal

Representants del món financer de les Balears i del sector turístic illenc mantindran una reunió clau per tractar el tema de l'accés al crèdit. Així ho anuncià ahir el president del Govern, Francesc Antich, després de la mesa de seguiment de l'economia balear, trobada a la qual ahir no varen assistir els sindicats com a mostra de desacord amb les mesures d'ajust aprovades.

Segons explicà el president, la reunió entre hotelers i sindicats, i a la qual també hi haurà representants de l'Executiu, "és una petició de la patronal", ja que "en el sector encara hi ha preocupació, tot i que s'han aconseguit algunes línies de finançament". Així, Antich apel·là a "un màxim esforç de tothom per facilitar que l'economia privada pugui moure la resta". Pel president del Govern, "modernitzar les nostres fàbriques és una prioritat", en al·lusió a les infraestructures turístiques de Balears, de manera que instà els empresaris a dur a terme obres que millorin l'oferta turística i les entitats financeres a facilitar l'accés al crèdit a aquests empresaris. Tanmateix, Francesc Antich recordà l'esforç del Govern en aquesta matèria, a través de la Societat de Garantia Recíproca ISBA o bé a través del pla Renove.

Remuntada de les Pitiüses
D'altra banda, el conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, indicà que s'aprecien "signes de remuntada" en l'economia balear amb un increment de la recaptació dels tributs cedits del 12,4% en el primer trimestre de l'any i un creixement de l'economia pitiüsa del 0,3%. A més, el titular d'Economia destacà que s'ha alentit la caiguda en tots els sectors: del -4,3% al -4% en el cas del d'indústria; del -9% al -8,8% en el de construcció i sobretot del -2,4% al -1,9% en el de serveis. Tanmateix, Manera apel·là a la "prudència" i en cap cas no es referí a brots verds.
Així mateix, Antich es referí a les "notícies prudentment positives" de l'economia balear, alhora que anuncià que les previsions de creixement per a les Illes es mantinguin en el -0,9% per a 2010. A més, el president destacà entre les dades favorables que a l'Arxipèlag "s'ha eliminat atur durant cinc mesos consecutius".

Economia submergida
Sobre el pes de l'economia submergida en el PIB balear, Manera el xifrà entre el 18 i el 20%, segons dades d'un estudi del 1998, tot i destacar la "dificultat" del càlcul exacte. Això no obstant, el conseller indicà que no té "dades fidedignes" actuals, si bé considerà que el percentatge "no serà molt diferent" del que revela l'estudi elaborat fa 12 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris