cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Els treballadors de Marsans creuen que Posibilitumm pretén tancar l'empresa

Els representants dels treballadors volen negociar que l'ERE suposi una indemnització superior als 20 dies per any treballat

El comitè d'empresa de Viatges Marsans creu que tot va encaminat al tancament de l'empresa, després de la reunió d'avui amb els representants de Possibilitumm, el nou propietari. La reunió maratoniana d'avui "no ha conduït a res", perquè "s'ha posat a sobre de la taula un pla de viabilitat fantasma, que cap no ha vist", han dit a EFE fonts del comitè. El nou propietari ha exposat un expedient de regulació d'ocupació (ERE) a 1.200 persones de la plantilla de Marsans, segons les fonts, que ha afegit que Possibilitumm vol que aquest ERE li surti gratis i que pagui el fons de garantia salarial (Fogasa).

Els representants dels treballadors volen negociar que l'ERE suposi una indemnització superior als 20 dies per any treballat amb els quals el nou amo "ens vol despatxar" i desitgen que "per una vegada, des dels mesos que porten (en l'empresa), posin alguna cosa de diners". Els treballadors han dit que no entenen que es vulgui mantenir l'activitat en l'empresa i no es faci alguna cosa, que no "es facin inversions". El comitè està disposat a obrir una taula negociadora, però "sempre que" el jutjat mercantil número 12 de Madrid, que ha declarat en concurs necessari de creditors a Viatges Marsans, accepti l'ERE, perquè llavors sí que iniciarà les negociacions.

Els representants dels treballadors acceptarien negociar aquest ERE, però amb una indemnització de 45 dies per any treballat, i no els 20 "que manegen ells", amb referència al nou amo. El comitè d'empresa va anunciar mobilitzacions per a finals d'aquest mes si no cobren les nòmines, perquè considera que el que vol fer Posibilitumm, que va comprar Viajes Marsans el 10 de juny, és vendre part dels actius que queden. El comitè d'empresa ha afegit que aquestes quantitats les ha de repartir entre els treballadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris