algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

“La malaltia és greu, però es pot curar”

El catedràtic d'Economia Política Josep Maria Bricall presentà ahir a Palma el llibre L'economia balear 1970-2010, coordinat per Miquel Alenyà i Ferran Navinés

El catedràtic d'Economia Política de la Universitat de Barcelona Josep Maria Bricall assegurà ahir que l'actual crisi econòmica és profunda, prou diferent de les dels anys noranta, per la qual cosa instà a "estimular la demanda i l'activitat econòmica". En qualsevol cas, el professor Bricall sosté que "la malaltia és greu, però es pot curar". ç

Així ho assegurà ahir a Palma en la presentació del llibre L'economia balear 1970-2010, un exemplar coordinat pels economistes Miquel Alenyà i Ferran Navinés. El conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, també participà en la presentació del volum.

El llibre, en el qual es fa un recorregut per l'economia dels darrers quaranta anys, recull una aposta dels coordinadors per una economia sostenible. En aquest sentit, Navinés indicà que "cal invertir en capital humà, social, empresarial i tecnològic". D'aquesta manera, ambdós experts defensen la necessitat de recuperar la renda per càpita per via de l'assignació de les inversions productives a noves activitats productives, que haurien de propiciar un canvi de model de creixement basat en el turisme sostenible, en un terciari més diversificat i renovat tecnològicament, tot aplicant tecnologies de la informació i comunicació, amb polítiques de clusterització, i amb major dotació de capital humà i social, que permeti potenciar les sinergies i les complicitats eficients entre el sector públic i el privat.

De fet, Navinés recordà que les activitats tecnològiques ja suposen un 6% del PIB de l'economia balear, malgrat "el retard de les Illes i l'Estat en aquesta revolució tecnològica". Tanmateix, i pel que fa a la sortida de la recessió, Navinés sentencià que, en parlar de canvis estructurals, "mai no són instantanis". En aquesta línia, Alenyà assegurà que aquesta sortida serà "lenta, gradual i amb esforços".

Això no obstant, per als coordinadors del llibre les noves oportunitats hi són, referint-se a les noves tecnologies, i "en som conscients, no les hem d'inventar". En qualsevol cas, "funcionen, a poc a poc, i ens indiquen el camí per on convé anar".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris