algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Cap compensació per a les aerolínies

El ministre José Blanco assegura que no està previst indemnitzar les companyies espanyoles per la situació provocada per l'erupció del volcà islandès

El Ministeri de Foment "no té previst" donar compensacions pels efectes del nigul volcànic a les aerolínies. Així, ho anuncià ahir el ministre de Foment, José Blanco, qui precisà que la Comissió Europea elaborà en el seu moment un informe segons el qual cada estat membre pot decidir atorgar o no aquestes compensacions i que en el cas d'Espanya "no estan previst".

"Nosaltres no pensam donar cap tipus de compensació", assegurà el ministre, qui va reconèixer que en algun àmbit hi "hagué algun sector perjudicat", però recordà que també n'hi va haver "de beneficiats".

Blanco destacà que, malgrat les cancel·lacions de vols registrades als aeroports espanyols com a conseqüència de les cendres del volcà islandès, hi va "haver molts altres sectors" que s'aprofitaren de la situació, ja que l'Estat espanyol es convertí en porta d'entrada de nombrosos turistes per desplaçar-se de tornada als seus països.
Això propicià, segons recordà Blanco, l'entrada de nombrosos visitants internacionals a l'Estat, la qual cosa es va traduir en una millora de l'ocupació hotelera i l'ús de diversos mitjans de transport.

Segons detallà, la situació d'aquests turistes ha suposat molts beneficis per a l'economia d'Espanya. "Veient beneficis i pèrdues, creiem que una cosa compensa l'altra", va asseverar.

Un abril complicat
El mes d'abril passat, Eurocontrol va ordenar el tancament de l'espai aeri europeu durant sis jornades consecutives com a conseqüència dels riscs derivats de la concentració de cendres i els possibles efectes sobre els motors dels avions.

Des de nombrosos sectors, en especial l'aeri, s'ha realitzat una estimació de les pèrdues registrades amb motiu de les cancel·lacions i s'han demanat compensacions. Només Iberia va anunciar a començament de mes que demanaria al Govern compensacions per valor de 20 milions d'euros per les més de 1.000 cancel·lacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris