nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
17°

L'FMI avala el pla d'ajust

Strauss-Kahn es reuní ahir amb Zapatero i valorà de 'molt eficaces' les mesures fiscals i laborals adoptades

El director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, va donar suport ahir al Govern espanyol i qualificà de "molt eficaces" les mesures d'ajust fiscals i laborals que ha adoptat el president Zapatero per afrontar la crisi i remuntar l'economia.

Així ho va fer saber Strauss-Kahn a ZP durant la reunió que van mantenir al palau de la Moncloa i en la qual el cap de l'Executiu li va detallar la situació econòmica d'Espanya.

Un dia després que els països de la UE defensassin la solvència d'Espanya en el Consell Europeu -dimecres-, el dirigent de l'FMI va aplaudir les decisions de Zapatero davant la crisi i va destacar la recent entrada en vigor de la reforma laboral que, va dir, "va en la bona direcció" i és "crucial i fonamental" per fer més eficaç el mercat de treball.

A més, Strauss-Kahn va valorar el "gran potencial" de creixement que té l'economia espanyola i va assegurar que les mesures dirigides a reduir el dèficit públic seran d'"enorme utilitat" i "establiran les bases del creixement de les dues pròximes dècades".

Per part seva, ZP apuntà la "determinació plena" que té l'Executiu de fer efectives totes aquestes mesures perquè "Espanya superi la crisi amb energia renovada i més fortalesa" i va descartar que n'emprengui de noves després de les de reducció del dèficit públic.

Destacà també, a més de les mesures per a la consolidació fiscal, la reforma laboral, la de les pensions, la del sector financer i les pròximes dirigides als serveis, a l'energia i a l'educació.

Sobre la reforma laboral que s'haurà de validar al Parlament el 22 de juny, el cap de l'Executiu advocà perquè el procés de tramitació es faci com més aviat millor perquè és urgent l'aplicació, per la qual cosa es mostrà partidari de treballar el juliol i l'agost "si cal". Així mateix, subratllà que la reforma laboral suposa el canvi "més important de tot el període democràtic".

Els 'tests d'estrès'

Strauss-Kahn remarcà que el resultat dels anomenats 'tests d'estrès', que mesuren la capacitat de resistència de les entitats en entorns difícils, és "molt important" i "crucial per a la transparència".

No obstant això, ressaltà que la majoria dels bancs a Europa estan en molt bona situació tot i que no va descartar que "n'hi hagi algun" que pugui necessitar una injecció de capital.

Precisament, quan demanaren a ZP si els bancs espanyols Santander i BBVA són les entitats financeres millor qualificades pel Comitè Europeu de Supervisors, no ho va "confirmar ni desmentir", i indicà que l'important són les "dades objectives".

D'altra banda, el director gerent de l'FMI va voler deixar clar que l'economia espanyola "no és comparable" a d'altres d'europees, com la de Portugal, i va confiar que el dèficit públic espanyol es redueixi "molt rápidament".

Les paraules d'Strauss-Kahn i la solvència manifesta dels bancs Santander i BBVA van dur com a conseqüència que la borsa espanyola tancàs ahir fregant els 10.000 punts (9.971,8), amb una pujada d'un 2,22%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris