cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Marsans preveu acomiadar prop de 1.500 treballadors

El grup, controlat ara per Posibilitium Business, presentà el pla estratègic. Tanmateix, no té pensat prescindir dels 500 empleats de què disposa la cadena hotelera Hotetur a les Balears

El Grup Marsans, controlat actualment per Posibilitum Business, començarà dimarts a negociar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per retallar la plantilla amb l'eliminació d'entre 1.179 i 1.479 places, cosa que suposa entre el 56 i el 71% dels empleats actuals, perquè Viajes Marsans "sigui una empresa viable".

D'aquesta manera, la companyia reduiria el nombre de treballadors, que és de 2.079, fins a deixar-lo en una forquilla d'entre 600 i 900 . Tanmateix, aquesta retallada no afectaria les 500 persones que té en nòmina la cadena hotelera Hotetur a l'Illa, amb seu a Palma, ni l'empresa de handling -servei a terra per a avions i passatgers- Newco.

De fet, aquesta supressió de llocs de feina forma part del pla estratègic de negoci que "garanteixi la viabilitat i la supervivència" de l'empresa i que fou presentat ahir al comitè intercentres pels nous propietaris de Marsans, que n'aconseguiren el control fa deu dies per 600 milions d'euros. Certament, cal recordar que quan Posilitum adquirí l'empresa de Gerardo Díaz Ferrán i Gonzalo Pascual, comunicà que tant Hotetur com Newco són les societats més rendibles del grup.

El pla estratègic se sosté en tres pilars: activar les vendes i recuperar l'activitat comercial, la reducció de costos, la reestructuració de la companyia i la venda d'actius no estratègics. En un comunicat, Posibilutum assegurà que aquesta setmana ha mantingut "contactes" en aquest sentit amb l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) perquè Marsans torni a emetre bitllets d'avió.

Paquets vacacionals

Després dels primers contactes, la sensació és "bona" i "no es descarta" assolir un acord en dates pròximes, assenyala la nota, que també anuncia que es mantenen reunions amb touroperadors disposats a treballar amb Marsans "amb les garanties convenients". Això permetria que l'empresa vengués paquets de vacances i hotels. La nova direcció també afirmà que ha emprès una "anàlisi exhaustiva" dels escenaris de rendibilitat que toleraria l'estructura de Marsans per identificar "un punt d'equilibri".

A més de la minva d'ocupacions esmentada, Posibilitum assenyalà que l'ajust de l'estructura "implica la cessació d'activitat dels punts de venda no estratègics". A més, s'ajustarien la dimensió i estructura del departament d'empreses, "l'activitat del qual és gairebé nul·la amb data d'avui però que comprèn gairebé 400 persones".

Es procedirà, igualment, a un redimensionament de l'entramat dels serveis centrals per adequar-los al nivell de prestacions necessari per a la nova organització. "Els costos i les despeses diverses en general es veuran reduïts notablement", manifestà Posibilitum.

Venda d'actius

Finalment, el grup anuncià que ha rebut "nombroses telefonades d'empreses" interessades en la compra de certs actius. En aquest sentit, la nova direcció de Marsans aclareix que el programa de desinversions es desenvoluparà d'acord amb les entitats financeres i de manera ordenada, "tractant de maximitzar el valor dels actius i evitant operacions a qualsevol preu."

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris