algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

CIU facilitarà la tramitació de la reforma laboral

Mas afirma, però, que veu el text “manifestament millorable” i que tot depèn de si s'accepten les seves esmenes. Corbach diu que no se n'admetrà cap que afecti l'objecte central

El decret llei de reforma laboral que entrà ahir en vigor, una vegada publicat al BOE, té més possibilitats de sortir endavant en el Congrés després que CiU anunciàs que en facilitarà la convalidació dia 22, malgrat que veu el text de la reforma "manifestament millorable" i que el seu vot final al text dependrà de si s'accepten les seves esmenes.

Per part seva, els secretaris generals d'UGT, Cándido Méndez, i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, van anunciar que presentaran als grups parlamentaris un conjunt de mesures concretes i detallades perquè les estudiïn i puguin ser incorporades a les esmenes que presentin durant la tramitació del decret com a projecte de llei.

No obstant això, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, va recalcar que el Govern no acceptarà esmenes que afectin l'objecte central de la reforma o que la desvirtuïn.

Corbacho confià que els grups parlamentaris facin costat al decret dimarts al debat de convalidació i l'"enriqueixin" durant el procés parlamentari, però va assegurar que el decret s'ajusta a una partit d'esquerres".

Equidistància

El portaveu del PNB en el Congrés, Josu Erkoreka, assegurà que la seva formació decidirà "definitivament" el vot durant l'Executiva nacionalista de dilluns i va admetre que la posició és igual d'"equidistant" que fa dos dies.

Fonts del PNB explicaren que aquest grup parlamentari se sent més proper a la nova redacció del decret llei que no a l'esborrany, sobretot pel que fa a la nova definició sobre les causes objectives d'acomiadament per raons econòmiques, tècniques i organitzatives.

El PP, segons va indicar la portaveu al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, no ha decidit encara si votarà en contra o si s'abstindrà en la votació de dimarts i va dir que el text és confús.

Els partits que sí que van reiterar-lo en contra foren IU i ICV, que van legitimar "més que mai" la vaga general del 29-S davant l'"agressivitat" del decret i la retallada de drets "sense precedents".

"Desavinença radical"

Toxo i Méndez van constatar la "desavinença radical" que van tenir ahir amb el grup socialista durant la seva reunió. Van destacar que el decret facilita "encara més l'acomiadament" i, en aquest sentit, Méndez aclarí que el nou text pot deixar en "paper banyat" el mecanisme de reducció de jornada que poden usar els empresaris per evitar ajusts de plantilla, l'anomenat "model alemany".

Sobre això, el portaveu del PSOE en el Congrés, José Antonio Alonso, matisà que l'abaratiment és "dels costos de l'acomiadament per ajudar les empreses a crear ocupació".

D'altra banda, la CEOE insistí que el decret de reforma és "insuficient" i "ha de concretar les causes d'acomiadament, objectiu per facilitar la tasca dels jutges".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris