algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

14 milions per ampliar Son Bonet

AENA publica la proposta del pla director de l'aeroport. Preveu, entre d'altres, construir-hi un nou hangar i eixamplar-ne la pista. També sotmet a informació pública l'Informe de sostenibilitat ambiental

AENA publicà ahir la proposta de revisió del pla director de l'aeroport de Son Bonet, ubicat al terme municipal de Marratxí, per al qual té previst realitzar una inversió de 13.924,56 milions d'euros. Entre les actuacions que figuren en el document, que es pot consultar en la pàgina web d'AENA, hi figuren la construcció d'un bloc tècnic i d'un nou hangar, com també l'eixamplament de la pista i l'ampliació de la plataforma d'aeronaus. Així mateix, AENA va fer públic l'Informe de sostenibilitat ambiental d'aquest pla i, d'acord amb la Llei 9/2006, el procés preveu un termini de 45 dies d'informació pública en el qual es poden presentar al·legacions a l'esmentada avaluació ambiental.

En qualsevol cas, AENA recorda que el pla director és un instrument de planificació que defineix les grans directrius d'ordenació de l'aeroport per al desenvolupament, incloent-hi les superfícies necessàries per a la realització, de manera segura i eficaç, de les activitats aeronàutiques previstes.

Alhora assenyala que el text conté, a més, els espais de reserva que garanteixen la possibilitat de desenvolupament i expansió de l'aeroport, comprenent tots els terrenys que siguin necessaris per als objectius fixats en la planificació acordada i mitjançant l'adequació de les infraestructures i demanda estimada de passatgers i aeronaus. Després de remarcar que aquesta figura té la finalitat de "protegir i salvaguardar" els terrenys necessaris per a una correcta adequació amb el desenvolupament de creixement previst, AENA detalla que, una vegada aprovat el pla director, se'n formularà un d'especial, que quan rebi el vistiplau de l'Administració urbanística competent integrarà l'esmentat document al planejament aeroportuari del territori. Així, s'aconseguirà una planificació territorial i aeroportuària "conjunta i ponderada".

Terrenys

D'entre les actuacions previstes destaquen aparcaments en superfície a la zona d'aviació general i a la d'activitats complementàries, com també la urbanització d'aquesta àrea. Així mateix, s'hi preveu l'adquisició de sòl en cas que finalment s'hi construïssin nous hangars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris