muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

La UE mostra confiança en la solvència d'Espanya

Els socis europeus van mostrar ahir la seva confiança en la solvència financera d'Espanya i donaren un clar suport a les reformes econòmiques empreses pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que va advocar per la transparència per "deixar enrere tant de rumor sense fonament".

Després de setmanes d'especulacions sobre la salut de l'economia espanyola, Zapatero va obtenir el suport dels principals líders europeus, com la cancellera alemanya, Angela Merkel; el president francès, Nicolas Sarkozy; i el president estable del Consell Europeu, Herman van Rompuy.

Precisament, aquest darrer obria la cimera d'ahir dient: "Són les deu i mitja i no hi ha crisi". Entre les reunions bilaterals que ZP va mantenir al marge de la cimera, hi destacà la trobada amb el primer ministre britànic, David Cameron, que valorà de manera positiva les mesures d'ajust aprovades per Espanya i ZP li aconsellà que apliqui les seves reformes "com més aviat millor i de manera tan àmplia com sigui possible". D'altra banda, els líders de la UE es posaren d'acord per la introducció d'una taxa als bancs per minvar futures crisis. Acordaren dur aquest plantejament a la pròxima cimera, amb l'aplicació d'un possible gravamen a les transaccions financeres.

"Hem arribat a un acord sobre el principi d'una taxa a la banca, que contribuirà a un repartiment equitatiu del cost de la crisi financera i a una major estabilitat del sistema," va explicar Herman van Rompuy.

El Banc Santander, el millor

El Banco Santander ha resultat ser l'entitat financera europea més ben qualificada pel Comitè Europeu de Supervisors Bancaris, que ha analitzat l'estat dels comptes dels majors bancs de la UE. Els ministres d'Economia i Finances de la UE demanaren el Comitè Europeu de Supervisors Bancaris, del qual formen part representants dels bancs centrals, que, en coordinació amb la Comissió Europea i el Banc Central Europeu, revisàs la solvència d'una vintena de bancs transnacionals comunitaris. Així mateix, també trascendiren que després del Banc Santander, n'hi havia un atre d'espanyol: el BBVA.La conseqüència immediata d'aquesta notícia l'experimentà la borsa estatal, que pujà un 0,74%.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 10 anys
Ben fàcil: tot just quan entris a un banc i diguis "bon dia", ja te cobraran una comissió.
Valoració:-1menosmas
Per X, fa mes de 10 anys
I qui pagarà aquest impost? TOTS sabem la resposta...

Cada vegada veig més a prop el moment de treure els doblers del banc...
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris