algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El SIP en el qual participarà Sa Nostra demana 915,5 milions d'ajut

Recorreran al fons creat el passat estiu pel Govern central per fer suport a les fusions o injectar liquiditat en les entitats que ho requereixin

El Sistema Institucional de Protecció (SIP) integrat per les caixes d'estalvis de Granada, Múrcia, Penedès i les Balears (Sa Nostra) demanarà 915,5 milions d'euros al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Així ho han explicat avui aquestes quatre entitats en sengles comunicats remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en el que diuen que el procés "està subjecte a la formalització dels acords corresponents" i a la "aprovació definitiva dels respectius òrgans de govern" de les caixes citades i de les "autoritats administratives competents". Fins ahir, quan va acabar el termini perquè les entitats que el necessitassin demanassin ajuda financera al FROB, les caixes havien sol·licitat entre 11.000 i 11.500 milions d'euros, segons ha explicat el president del FROB i subgovernador del Banc d'Espanya, Javier Aríztegui, en la seva primera compareixença davant la Comissió d'Economia del Congrés, segons alguns dels diputats assistents.

Així doncs, amb aquesta quantitat, en la que s'inclou ja els 915,5 milions demanats pel SIP de Caja Granada, el FROB no hauria de sortir al mercat a buscar finançament addicional per atendre totes les peticions, ja que disposa actualment de 12.000 milions d'euros, segons les quantitats calculades i sol·licitades per les pròpies entitats. El fons, creat el passat estiu pel Govern per recolzar les fusions o injectar liquiditat en les entitats que el requereixin, amb una dotació inicial de 9.000 milions, va emetre 3.000 milions a la tardor abans que Brussel·les autoritzàs provisionalment el seu ús fins a finals de juny. Els SIP són un tipus de fusions, trucades fredes o virtuals, que permeten a les caixes que s'acullin conservar la seva marca comercial, la seva obra social i els seus consells d'administració separadament, mentre uneixen en una entitat els sistemes de mesurament del risc, solvència i liquiditat i part del benefici.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per quina barra!, fa mes de 10 anys
ajudes!!!??? encara en volen més! quins cares dures, n'hi que ells fossin els reis de les ajudes! vés-hi tu a demanar-lis una ajuda, a veure que et diràn!
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris