cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

3.400 llocs de feina i 500 oficines menys

El Sistema de Protocol d'Intencions (SIP) liderat per Caja Madrid i Bancaja, a més de 5 caixes més, estudia reduir un 13% de plantilla. La societat vol fer-ho a través de prejubilacions

La unió liderada per Caja Madrid i Bancaja estudia reduir un 13% la plantilla total del grup resultant i intentar fer-ho per mitjà de prejubilacions, cosa que afectarà devers 3.400 empleats de gairebé 26.000, segons fonts financeres coneixedores de l'operació. La nova societat, que naixerà de l'aliança sota un Sistema Institucional de Protecció (SIP) entre les dues grans caixes amb la Insular de les Canàries, Caixa Laietana i les d'Àvila, Segòvia i la Rioja, té previst també disminuir el nombre de sucursals en poc més de 500, un 12% de la xarxa total.

Les mateixes fonts expliquen que una part de l'ajust, tant de la quantitat d'oficines com de la plantilla, afectarà principalment Caja Madrid i Bancaja, per les dimensions d'ambdues societats. De fet, 2.175 centres corresponen a la institució presidida per Rodrigo Rato i prop de 1.130, a la valenciana Bancaja, de les prop de 5.000 sucursals que tenen en total les set caixes repartides per tot l'Estat i que, en termes generals, "amb prou feines" es trepitgen, destaquen les fonts.

És l'explicació que en aquesta gran fusió, amb una ajuda pública de 4.465 milions del Fons de Reordenació Ordenada Bancària (FROB), la reducció d'un 13% d'empleats, que previsiblement s'aconseguirà amb prejubilacions en diversos anys, i del 12% de les sucursals, sigui menor que el de la mitjana d'operacions aprovades pel FROB.

De fet, segons fonts parlamentàries, el president de l'esmentat Fons i subgovernador del Banc d'Espanya, Javier Aríztegui, anuncià ahir al Congrés que les tres fusions ja aprovades preveuen retallar el nombre de treballadors entre un 15 i un 20% i el de sucursals, entre el 20 i el 25%. Fins ara, el FROB ha donat el vistiplau a la unió de les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa, que rebrà 380 milions; de les de Catalunya, Tarragona i Manresa, amb una ajuda de 1.250 milions; i la de Caja Duero i Caja Espanya, amb 525 milions.

Protocol
Així mateix, els presidents de Caja Madrid, Rodrigo Rato; Bancaja, José Luis Olivas; Caja Insular de Canarias, Juan Manuel Suárez del Toro; Caixa Laietana, Jaume Porter; Caja Àvila, Agustín González; Caja Segovia, Atilano Soto, i Caja Rioja, Fernando Beltrán, signaren ahir el Protocol d'Integració per constituir la fusió freda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris