cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

El preu de l'habitatge cau un 2,7 % a les Balears

Són xifres del primer trimestre de l'any facilitades per l'Índex de Preus de Vivenda

Els preus de l'habitatge lliure han caigut un 2,7 % a les Balears en el primer trimestre de l'any en comparació amb igual període de 2009, davant el descens interanual del 5,6 % que han experimentat les illes a l'últim trimestre de l'any passat, segons l'Índex de Preus de Vivenda (IPV) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així mateix, en els tres primers mesos d'aquest any el preu de l'habitatge nou ha abaixar a l'arxipèlag en un -4 % i el d'habitatge de segona mà ha caigut un -1,8 %.

Aquestes dades reflecteixen que la caiguda dels preus dels pisos lliures s'ha suavitzat a les Balears, tenint en compte que en el primer trimestre de 2009, havien disminuït un -8,1 per cent, en relació amb el mateix període de l'any anterior. D'altra banda, l'INE revela que en els tres primers mesos de l'any, els preus de l'habitatge lliure s'han reduït un -0,3 per cent, en relació amb el quart trimestre de 2009.

Per la seva part, a nivell nacional, els preus de l'habitatge lliure han caigut un 2,9 % en el primer trimestre de 2010 en relació amb el mateix període del passat any, davant el descens interanual del 4,3 % que van experimentar en l'últim trimestre de l'any passat. La caiguda dels preus de l'habitatge s'ha anat desaccelerant en els últims trimestres. Així, respecte al retrocés interanual que es va registrar en el quart trimestre de 2009 (-4,3 %), l'experimentada a tancament de març ha augmentat en gairebé un punt i mig.

La mateixa tendència s'observa tant a l'habitatge d'obra nova com als pisos de segona mà. De fet, en el primer trimestre d'aquest any el preu de l'habitatge nou repuntó gairebé un punt en termes interanuals respecte al quart trimestre de 2009, fins a situar-se en el -4,2 %, en el que ha estat el seu segon ascens consecutiu des del primer trimestre de 2007. Per la seva part, el preu de l'habitatge usat va registrar a nivell nacional un increment interanual de gairebé dos punts, amb una taxa del -1,4 %, davant la caiguda interanual del -3,5 % que va experimentar en el quart trimestre de l'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris