algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Els hotelers sol·liciten agilitar la regeneració de zones turístiques

L'Agrupació de Cadenes es reuní ahir amb Joana Barceló i s'acordà crear un grup de feina per assolir més rendibilitat

Els hotelers van sol·licitar al Govern balear mesures per millorar la rendibilitat de la planta hotelera illenca i que agiliti la regeneració de les zones turístiques. Així ho traslladà ahir l'Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH) en una trobada que van dur a terme amb la consellera de Turisme i Treball de l'Executiu, Joana Barceló.

D'aquesta manera, el president de l'ACH, Aurelio Vázquez, va fer arribar a la consellera "la necessitat" de la regeneració de zones turístiques, que permeti la diferenciació de la destinació Balears enfront d'altres zones del Mediterrani.

Segons un comunicat remès per l'ACH, es concretà la creació d'un grup de feina mixt, integrat pel Govern i els hotelers, per definir les mesures necessàries que permetin assolir nivells més alts de rendibilitat. Així mateix, Joana Barceló plantejà avançar cap a plans d'ordenació de cada zona, amb els mecanismes de participació per part del sector adequats i amb desenvolupament àgils en l'àmbit local que assegurin tant la seva execució com el seu finançament.

Facilitar l'accés al crèdit
També es van posar sobre la taula una sèrie de mesures destinades a donar un impuls econòmic definitiu al sector, com "la concepció d'un pla de millora del finançament de les empreses, tot reivindicant en aquest punt la iniciativa anunciada per l'Executiu autonòmic de la devolució del 0,75% dels interessos del pla Renove i la realització de gestions amb les entitats bancàries perquè es faciliti l'accessibilitat al crèdit". Segons l'ACH, afavorir el crèdit és una mesura "imprescindible perquè pugui ser realitzada la renovació de la planta hotelera i l'adhesió al sistema de pagament fraccionat de la regularització de places".

A més, els hotelers plantejaren a la consellera la necessitat de donar un impuls al creixement de la capacitat aèria cap a les Illes i d'actuacions en relació amb el nou impost creat pel Govern alemany que grava els viatges amb avió. En aquest sentit, l'Agrupació de Cadenes es posà a disposició de l'Executiu en totes les mesures futures que prenguin sobre això.

Així mateix, els hotelers van agrair a Barceló la tasca de l'Executiu en la modificació del decret de mesures urgents, conegut com a decret Nadal, per impulsar la inversió, que "permetrà la transformació i actualització de la planta hotelera".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris