cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

El Banc d'Espanya posarà en venda CajaSur en bloc

Es descarta oferir-la per parts amb l'objectiu d'accelerar el procés perquè conclogui abans del mes de setembre

50186

La caixa andalusa hauria de ser venuda abans de setembre.

Rafa Alcaide - EFE - EFE

El Banc d'Espanya posarà en venda CajaSur "en bloc" entre entitats espanyoles o estrangeres, segons van informar fonts del sector, que asseguren que l'objectiu de la venda conjunta de la caixa en comptes de trossejada és accelerar el procés i que conclogui abans de setembre.

Malgrat que al principi es va especular que l'entitat podria ser venuda per parts, fonts del sector van explicar que el Banc d'Espanya ha optat per vendre-la en bloc per agilitar el procés i llançar als mercats internacionals el missatge que Espanya ha complert amb la tasca de reestructurar el sistema financer.

De moment, diverses entitats han reconegut que el Banc d'Espanya els ha convidat a participar en el procés de compra, entre les quals Cajasol. L'entitat ha decidit encarregar a PriceWaterHouseCoopers (PwC) un estudi per comprovar la viabilitat d'aquesta possible operació i decidir si es presenta o no a la licitació. La caixa andalusa ha assegurat que "seria interessant" i "és molt probable que ens hi presentem".

Així mateix, BBK ha anunciat que ha acceptat la invitació que li ha cursat el Banc d'Espanya per accedir als comptes de CajaSur i decidir si en fa una oferta, mentre que Banco Sabadell va reconèixer el seu interès en CajaSur, ja que l'operació tindria sentit financer. Entre les entitats que també podrien haver estat convidades es troba Caixa Geral de Depósitos, Banco Espirito Santo i Barclays.

El Banc d'Espanya va intervenir CajaSur el 22 de maig, després de fracassar la seva fusió amb Unicaja, i de llavors ençà en cerca una sortida. Per tirar-ho endavant, gaudeix de la col·laboració del banc Nomura, que assessora l'organisme supervisor per cercar-ne el comprador més idoni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris