algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Moscou vol fer negoci tecnològic

Antich valora positivament la feina feta en el viatge oficial a Rússia i anuncia que s'establiran vincles amb mercats “emergents”

El president del Govern, Francesc Antich, assegurà ahir que l'Ajuntament de Moscou ha manifestat interès per conèixer la tasca del clúster de tecnologia turística Turistec i de l'oficina de Microsoft a Balears, amb la intenció de "fer negocis" amb les empreses d'aquest àmbit.

Aquesta és una de les conclusions del viatge realitzat per una delegació del Govern a Rússia a fi de potenciar el mercat turístic rus cap a les Illes i sobre el qual informà ahir Antich a representants de les organitzacions empresarials de les Balears en una reunió mantinguda al Consolat de Mar. Antich puntualitzà que l'interès pel sector tecnològic turístic balear té la finalitat que les empreses de l'Arxipèlag "puguin fer negoci" i que el seu know how arribi a nous mercats.

Clúster turístic

En concret, l'Ajuntament de Moscou ha sol·licitat visitar les empreses que formen el clúster Turistec (més de seixanta) i la primera oficina mundial de Microsoft en matèria turística, ubicada al ParcBit, amb un objectiu: "Conèixer el que feim i poder establir negocis". "Quan les coses canvien, no podem estar aturats, sinó que cal guanyar paper a l'exterior", digué Antich.

També destacà els contactes que va mantenir, acompanyat de la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, amb alguna companyia aèria, com Sibèria Airlines, que divendres va començar a operar vols regulars entre Moscou i Palma. A més, va ressaltar la importància que l'Oficina Turespaña a Moscou hagi de tenir dos becaris de les Balears, la qual cosa garantirà una presència permanent de les Illes a la capital russa en matèria turística. Finalment, Antich apuntà que també aprofità el viatge per plantejar la possibilitat que Palma aculli el 2011 algun dels actes culturals o turístics que s'organitzaran amb motiu de l'any Espanya-Rússia.

Nous mercats

En aquest sentit, Antich declarà que considera important obrir el sector a mercats emergents com Ucraïna, Polònia i Sèrbia. Així, indicà que sense deixar de fer la feina de promoció als grans mercats emissors de turistes, com Alemanya i el Regne Unit, l'Executiu aposta per aquests nous països per atreure visitants, per la qual cosa el Govern ja planifica reunions amb els touroperadors d'aquests països europeus i treballa en aquests moments per organitzar viatges a les Illes. "Intentarem acordar amb ells quins són els millors camins a seguir i si és necessari fer cap viatge per reforçar el nostre treball, el farem", digué. Per altra banda, Antich valorà la proposta de l'Executiu alemany de crear un impost aeri mediambiental, que qualificà "d'incongruent".

En aquesta línia, va manifestar que en la reunió mantinguda ahir amb el president de la CAEB, Josep Oliver; el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Joan Gual; el vicepresident de PIMEB, Juan Cabrera; el president de Turistec, Mariano Sagristà; el gerent de la Federació Hotelera de Mallorca, Alfonso Meaurio, i el president de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres, Aurelio Vázquez, coincidiren que "amb vista al futur és molt important donar un major impuls a totes les polítiques cap a l'exterior per tal d'intentar unificar totes les energies i aprofitar per fomentar altres indústries de la Comunitat Autònoma, com la de la sabata".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris