cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Balears ja és més barat que Turquia

El director de l'OET de Londres, Ignacio Vasallo, reconeix que s'han abaixat els preus dels paquets turístics a l'Estat

"Per primera vegada, els productes turístics espanyols, i també els de les Balears, es venen més barats que en altres destinacions, com ara Turquia". Així ho explicà ahir el director de l'Oficina de Turisme Espanyola (OET) de Londres, Ignacio Vasallo, qui va reconèixer que "hi ha una baixada de preus respecte del 2009, de la qual els touroperadors estan contents". Aquest descens afecta els paquets turístics coneguts com de 'sol i platja' que atreuen, la majoria, famílies britàniques.

Amb vista a l'arribada de turistes britànics aquesta temporada alta a Balears, Vasallo assegurà que les vendes de paquets turístics van començar "molt malament" a principi d'any, si bé s'han anat incrementant a mesura que passen els mesos. Segons el director de l'OET de Londres, si la tendència es manté, arribaran a l'estiu "amb les mateixes vendes que l'any passat". I és que, segons assegurà el responsable turístic, s'està venent "tot el que es col·loca en el mercat", de manera que augurà que els touroperadors, "en veure que ho treuen tot", sol·licitaran incrementar els seus slots (franja horària assignada en els aeroports a les companyies aèries per als enlairaments i aterratges). En aquesta línia, va puntualitzar que els majoristes britànics tenen gairebé tres milions de seients al mercat.

Així mateix, Vasallo es referí a la pujada de la lliura respecte de l'euro com un altre factor que pot beneficiar les Illes perquè siguin elegides enguany com a destinació turística. En aquest sentit, el responsable de l'OET de Londres indicà que la premsa britànica es fa ressò que la millora de la lliura té com a resultat que el preu de l'oferta complementària a l'Arxipèlag presenti "un bon preu" per al turista britànic que no viatja en l'oferta del 'tot inclòs'.

Ignacio Vassallo va fer aquestes declaracions durant la presentació del Congrés d'agents i touroperadors britànics STA/AITO, que té lloc a Portopetro des d'ahir i fins al 13 de juny, i que ha portat a l'Illa 150 agents de viatges independents i especialitzats. La consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, també va ser present en la compareixença davant els mitjans, a més del president d'STA/AITO, Barry Moxley; i la directora de la Fundació Mallorca Turisme, Mar Suau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris