cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

La borsa espanyola tanca amb una forta puja per l'èxit de la subhasta de valors

El principal índex, l'Ibex-35, ha apujat un 3,72 per cent a 9.198 punts

La borsa espanyola ha tancat avui amb la seva major alça percentual des del 10 de maig, quan l'eurozona ha implementat un mecanisme d'estabilització financera, encoratjada per una subhasta de valors al país i sòlides dades d'exportacions a la Xina. El Tresor públic espanyol ha rebut ofertes per més de 8.000 milions d'euros en la subhasta del dijous de valors a tres anys, la qual cosa ha injectat ànim als inversors en mig d'una crisi de deute a Europa. El principal índex, l'Ibex-35, ha apujat un 3,72 per cent a 9.198 punts.

Les accions líders han encapçalat els guanys del mercat amb avenços del 3,68 per cent per a les de Telefónica < TEF.MC >, del 5,17 per cent per a les del banc Santander < SAN.MC > i del 5,09 per cent per a les de BBVA < BBVA.MC >. Els papers de la minorista tèxtil Inditex < ITX.MC >, que han avançat un 7,5 per cent en la vigília després de l'anunci d'uns resultats millors dels previstos, van sumar un altre 0,29 per cent.

"La veritat és que la subhasta ha caigut molt bé ja que hi havia dubtes sobre que el Tresor pogués col·locar el paper sense dificultats", ha dit un analista. El ministeri d'Economia ha dit que més de la meitat de les ofertes pels valors a tres anys amb cupó del 2,50 per cent han procedit d'inversors no residents. La tresoreria estatal ha adjudicat prop dels 4.000 milions d'euros que s'havia establert com a objectiu màxim, constatant la gana renovada inversora pel paper espanyol. A més, l'increment de l'activitat comercial de Xina, amb un augment de les exportacions, ha encoratjat la idea que la demanda mundial comença a recuperar-se. "Avui tot es va llegir positivamente," ha agregat l'analista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris