algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

La reforma laboral es manté encara enlaire

El Govern i els agents socials no arribaren ahir a cap acord en el transcurs d'una llarga reunió al Ministeri de Treball. Les negociacions es prorrogaran fins dilluns, dia 14 de juny, dos dies abans de l'anunciada aprovació definitiva

La negociació que ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, encara mantenien el Govern i els agents socials per reformar el mercat laboral continua totalment oberta, per la qual cosa tot sembla indicar que les converses es podran prorrogar, a tot estirar, fins dilluns.

A l'encontre, que va tenir lloc al Ministeri de Treball, hi assistiren el titular d'aquest departament, Celestino Corbacho; el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán; el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i el de la UGT, Cándido Méndez.

La reunió, que s'inicià a les 19.30 hores, es preveia llarga i, segons el poc que en transcendí, devers les deu del vespre s'hi havia tractat ja el que feia referència a la contractació de joves en pràctiques, la formació i el model alemany, indicaren les fonts, que no precisaren si hi havia hagut acords en les matèries. Concretament, el model alemany impulsa la reducció de jornada com a alternativa a l'acomiadament d'un treballador.

També es posaren damunt la taula possibles modificacions per facilitar l'acomiadament objectiu, la indemnització del qual és de 20 dies per any treballat amb un límit de 12 mensualitats, i l'abandonament de les empreses quant als convenis firmats.

Ultimàtum
Ahir es complia el termini que el Govern havia fixat perquè finalitzassin les converses, perquè la intenció era que, si finalment no hi havia entesa amb els agents socials, la reforma es negociàs amb els partits polítics a partir de dilluns i fins dimecres, dia 16 de juny, que és quan s'ha d'aprovar al Consell de Ministres.

Malgrat que l'Executiu ha afirmat en diverses ocasions que aquesta trobada era la darrera oportunitat per tancar l'acord, fonts parlamentàries manifestaren que l'Executiu estaria disposat a dilatar la negociació fins diumenge si en l'encontre d'ahir s'assolia un consens d'entre el 70 i el 80% de les matèries. El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, es mostrà partidari que la negociació acabàs ahir, però admeté que, si es pactava que prosseguís, ell "mai" no deixaria la taula.

Per la seva banda, Corbacho tornà a negar que el Govern pretengui abaratir l'acomiadament i defensà que s'ampliï l'ús del contracte de foment de l'ocupació -que inclou una indemnització per acomiadament improcedent de 33 dies en lloc dels 45 dels contractes fixos. Segons explicà, aquesta mesura no afectarà en cap cas els més de 14,5 milions de treballadors indefinits que tenen dret a la indemnització màxima.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris