cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Antich prepara un pla director per captar nous mercats

El cap de l'Executiu balear demanarà el suport del Partit Popular per poder aprovar la iniciativa encaminada a revitalitzar el sector turístic, que també vol incidir en altres activitats econòmiques

L'ofensiva en el mercat rus pot tenir conseqüències importants en els pròxims mesos. El Govern Antich treballa en l'articulació d'un pla director d'acció exterior del Govern. L'objectiu és estructurar l'estratègia perquè, juntament amb empresaris i sectors interessats, les Balears siguin presents als països que poden ser clients de l'Arxipèlag.
Aprovar primer i desenvolupar després aquest pla director exigirà la implicació institucional al màxim nivell. Això vol dir que Antich, quan arribi el moment, cercarà el suport del PP perquè el pla sigui aprovat. Encara és prematur parlar d'oficines de les Balears a zones del planeta que poden contribuir al desenvolupament de les Illes dins un món globalitzat, però l'experiència russa ha servit perquè aquest objectiu es vagi solidificant.

L'exemple català
Encara que cerca un model propi, Antich té molt present que Catalunya va molt per endavant en la iniciativa d'obrir oficines comercials. També és conscient que s'han d'establir prioritats en tot el que es refereix als països més interessants per establir relacions comercials.

És evident, però, que el pròxim gran mercat al qual s'hauran de dedicar tots els esforços és la Xina, però també s'ha de pensar en l'Amèrica Llatina i diferents mercats emergents del globus. Aquest futur pla d'acció exterior no s'ha de limitar a la Conselleria de Turisme per molt important que sigui. S'han d'articular tasques conjuntes de diferents departaments. La Conselleria de Comerç i Indústria té molt a dir en aquesta necessitat impulsada pel president Antich "d'obrir-nos tant com sigui possible a l'exterior, única manera de superar els temps difícils que ara tenim davant i els que vindran en el futur. Ens hem de saber adaptar al segle XXI".

De fet, un grup d'hotelers menorquins que han acompanyat Antich a Moscou tongueren dimarts una experiència interessant. Feren un tour turístic per Moscou i des del mirador del riu Moscova fins a la torre de comunicacions. Descobriren que la distància entre els dos llocs és de 45 quilòmetres, exactament la dimensió de la seva illa. També veieren que la torre té 322 metres, la mateixa que el Toro, la muntanya més alta de Menorca. Els hotelers han valorat "de manera molt positiva" l'anada a Moscou. "Ens hem d'obrir, perquè el futur és immens".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Priotritat: aconseguir el CONCERT ECONÒMIC.

Si no, qualsevol mercat que captem acabarà donant beneficis que se'n van a Madrit, Extremadura, Andalusia...
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris