nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Avís del Banc Mundial: la situació econòmica d'Espanya és 'molt greu'

L'organisme reconeix, malgrat tot, que les mesures d'austeritat fiscal adoptades pel Govern de Rodríguez Zapatero van en la “direcció correcta” per no empitjorar la conjuntura actual

52898

El Banc Mundial en la seva darrera sessió plenària.

STEPHEN JAFFE / IMF / HANDOUT -

El Banc Mundial (BM) considera que la situació econòmica a l'Estat espanyol és "molt greu", encara que reconeix que les mesures d'austeritat fiscal adoptades pel Govern de Rodríguez Zapatero van en la "direcció correcta". Així ho indicà ahir el director de tendències macroeconòmiques del BM, Andrew Burns, durant una roda de premsa en què es va presentar l'informe "Perspectives Econòmiques Mundials 2010".

"Crec que la situació a Espanya és molt greu i la desocupació, extremadament alta", va assegurar el directiu de l'organisme econòmic. Amb tot, Burns va dir que és "probable" que les mesures de consolidació fiscal posades en marxa pel Govern de l'Estat espanyol redueixin el risc d'un empitjorament de la situació econòmica.

Tanmateix, el directiu del Banc Mundial va ressaltar que els indicadors de mercat mostren que els inversors veuen la situació de l'Estat espanyol menys greu que la de Grècia o Portugal. A més, Andrew Burns va alertar que, en cas que es produís una crisi de deute a l'Estat espanyol -situació que de moment el Banc Mundial considera improbable-, això impactaria en la banca espanyola, la qual cosa podria passar factura a l'Amèrica Llatina.

Pel que fa a a l'economia mundial, el Banc Mundial va elevar les seves previsions de creixement per a enguany al 2,9 per cent, davant el 2,7 per cent avançades el gener, i al 3,3 per cent el 2011, una dècima més. Així mateix, el BM situa el creixement del PIB en les economies en desenvolupament entre el 5,7% i el 6,2% en el període 2010-2012, mentre que per als països desenvolupats serà d'entre el 2,1% i 2,3% el 2010, la qual cosa "no serà suficient per contrarestar la contracció del 3,3% registrada el 2009", i d'entre l'1,9% i el 2,4% per al 2011.

Crisi del deute
En qualsevol cas, l'organisme considera que l'actual "crisi del deute" en alguns països d'Europa és una de les principals amenaces per al creixement global. "La recuperació econòmica mundial continua, però la crisi del deute d'Europa ha posat obstacles nous al camí cap a un creixement sostenible a mitjan termini", assenyala l'informe divulgat ahir. Així doncs, el Banc Mundial dóna per segur que els esforços de l'FMI i les institucions europees evitaran un incompliment de pagament o una reestructuració important del deute sobirà europeu. "Però fins i tot així els països en desenvolupament i les regions que mantenen estretes relacions comercials i financeres amb els països d'ingrés alt molt endeutats poden sofrir serioses repercussions", insisteixen des de l'organisme.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Que te creus que vos creim?, fa mes de 10 anys
Què vol dir? Qui ha mantingut qui? Voldrà dir que tots, els funcionaris també, han mantingut els bancs i el totxo, o no? I encara ploren perquè no els ha bastat i en volen més!
Valoració:2menosmas
Per ja, fa mes de 10 anys
Si les reformes serveixen per generar ocupació i perquè els ciutadans paguin menys impostos i millorin els serveis, què vols que et digui... provem-ho, sempre podem tornar enrere. Però el que cal fer és reduir el sector públic. És insostenible la quantitat de càrrecs i funcionaris que manté la privada.
Valoració:1menosmas
Per Foraviler, fa mes de 10 anys
Ei, benvinguts de nou a la terra! Sembla que el Banc Mundial ha despertat de nou al veure que ara el problema es el sector públic. Es curiós pero mentre el problema era el sector financer el BM va desaparéixer per complet, i mira que davant problemes económics sempre són els primers. El que volen es asustar als ciutadans perque no protestin davant una reforma laboral que reduïrá la capacitat de negociació dels treballadors, a la vegada que es redueix el sector públic.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris