cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

El Banc Mundial considera que la situació econòmica a Espanya és molt greu

S'ha valorat positivament les mesurades de consolidació fiscal posades en marxa pel Govern espanyol

El Banc Mundial (BM) ha considerat que la situació econòmica a Espanya és "molt greu", encara que ha reconegut que les mesures d'austeritat fiscal adoptades pel Govern van en la "direcció correcta". "Crec que la situació a Espanya és molt greu i la desocupació extremadament alta", ha afirmat el director de tendències macroeconòmiques del BM, Andrew Burns, durant una roda de premsa en la qual s'ha presentat l'informe "Perspectives Econòmiques Mundials 2010". Burns ha dit que és "probable" que les mesurades de consolidació fiscal posades en marxa pel Govern espanyol redueixin el risc d'un empitjorament de la situació econòmica.

Ha ressaltat, a més, que els indicadors de mercat mostren que els inversors veuen la situació a Espanya com menys greu que la de Grècia o Portugal. Ha alertat, d'altra banda, que de produir-se una crisi de deute a Espanya, una cosa que de moment el Banc Mundial considera improbable, això impactaria a la banca espanyola, la qual cosa al seu torn podria passar factura a Llatinoamèrica. Quant a l'economia mundial, el BM ha elevat les seves previsions de creixement per a aquest any al 2,9 per cent, davant el 2,7 per cent avançades el gener, i al 3,3 per cent el 2011, una dècima més.

L'organisme considera que l'actual "crisi del deute" en alguns països d'Europa és una de les principals amenaces per al creixement global. "La recuperació econòmica mundial continua però la crisi del deute d'Europa ha posat nous obstacles al camí cap a un creixement sostenible a mitjà termini", assenyala l'informe divulgat avui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris