cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

La UE vol una reforma laboral substancial

L'Eurogrup anima Espanya a treballar per accelerar la reducció del dèficit i el deute i recuperar la competitivitat. També vol que es concretin més les mesures d'ajust

La Unió Europea animà l'Estat espanyol a culminar com més aviat millor la reforma del mercat laboral i del sistema de pensions per accelerar la reducció del dèficit i el deute, recuperar competitivitat i calmar així els mercats. Aquesta petició de la UE va tenir lloc el dia previ a la reunió que el Govern, la patronal i els sindicats mantindran avui de nou per tal d'arribar a un acord sobre els possibles canvis que satisfaci totes les parts i sense que s'hagin d'aprovar el 16 de juny "sí o sí", tal com anuncià el Govern de Zapatero.

Els ministres d'Economia dels Vint-i-set examinaren el pla d'ajust d'Espanya i el de Portugal, després que dilluns l'Eurogrup demanàs a ambdós països que preparin mesures de consolidació addicionals durant el 2011 i els anys següents per complir els seus objectius de dèficit. A més, animaren el Govern de Madrid a treballar en una reforma substancial del mercat laboral i de les pensions.

Molt explícit es mostrà el president de l'Eurogrup i primer ministre luxemburguès, Jean Claude Juncker, que afirmà, un cop acabada la reunió de l'organisme, que "serà necessària una consolidació addicional més enllà de 2011, com també més progressos en les reformes estructurals" d'Espanya i Portugal. Els titulars d'Economia de l'Eurozona demanaren a Espanya que "especifiqui" les actuacions concretes d'ajust per a l'any que ve.

"No hi ha cap mesura més"

Per la seva banda, i en relació amb 2011, Salgado subratllà que "no hi ha cap mesura específica més". "El que hi ha és un compromís del Govern de, si hi ha desviacions respecte de l'execució pressupostària, solucionar-les de manera que, en tot cas, el dèficit de 2011 sigui d'un 6%, que és el compromís assumit," finalitzà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llorencet, fa mes de 10 anys
Idò que ho treguin de retallar els sous dels polítics, eliminar assessories polítiiques, suspendre despeses generades pels partits polítics i la seva propaganda oiosa, derogació de sous vitalicis consolidats per càrrec polític, reducció de competències i organismes públics duplicats i triplicats...
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris