algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

L'aliança de Sa Nostra començarà a funcionar el 2011

El president de l'entitat balear i els seus homòlegs de les caixes de Múrcia, el Penedès i Granada firmaren ahir el protocol per constituir un Sistema Institucional de Protecció (SIP)

52968

Els presidents de les caixes de Granada, Antonio Jara; Múrcia, Carlos Egea; el Penedès, Josep Colomer; i Sa Nostra, Fernando Alzamora.

Efe.

Sa Nostra signà ahir el protocol d'intencions per constituir un Sistema Institucional de Protecció (SIP), anomenat fusió freda, amb les caixes de Múrcia, el Penedès i Granada, que començarà a funcionar el 2011. El president de l'entitat balear, Fernando Alzamora, materialitzà l'acord aprovat pel consell d'administració la setmana passada amb els seus homòlegs de Caja Murcia, Carlos Egea; Caixa del Penedès, Josep Colomer Ràfols; i Caja Granada, Antonio Jara.

Aquesta fusió tindrà com a resultat el setè grup de caixes per volum d'actius (73.055 milions), una vegada que el Banc d'Espanya validi el protocol subscrit ahir a Madrid. A més de la signatura d'aquest document, es constituïren les meses de treball encarregades d'estudiar l'estructura d'aquesta fusió freda, que haurà de ser ratificada per les diferents assemblees generals de les caixes.

Dimecres, els consells d'administració de les quatre entitats firmaren un pacte per crear un SIP, la societat central del qual adoptarà la forma de banc, tindrà la seu a Madrid i serà presidida per Carlos Egea. Això no obstant, encara queden per determinar els aspectes sobre la seu central.

Aquesta operació, que permetrà a cada una de les caixes mantenir la seva personalitat jurídica i la pròpia marca, negoci minorista, òrgans de govern i obra social, requerirà entre 800 i 1.000 milions d'euros al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per sanejar els seus actius.

Fonts financeres indiquen que aquesta aliança intentarà mantenir plantilles i que els treballadors, com a màxim, puguin ser recol·locats en els serveis centrals de la nova entitat o en la reorganització de la xarxa d'oficines. A més, assenyalen que, si la reestructuració d'aquestes comporta la reducció de la plantilla, s'emprendrà mitjançant jubilacions anticipades, encara que totes aquestes mesures es discutiran a les meses laborals de cada institució.

En finalitzar la firma del protocol, el president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, es mostrà satisfet de l'acord assolit. "La importància del grup, al qual avui -ahir per al lector- hem donat el punt de partida, està en el fet que les comunitats on hi ha les zones del nostre àmbit d'actuació suposen ni més ni pus que el 70 per cent del PIB de l'Estat espanyol", va assegurar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris