algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Joana Barceló, molt esperançada a obrir encletxa en el mercat rus

Enguany s'esperen prop de 90.000 turistes d'aquesta nacionalitat a les Balears, amb un tendència a l'alça

L'expedició balear arribà ahir vespre a Moscou encapçalada pel president Antich i per la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló. Ambdós creuen que podran accelerar l'arribada de visitants russos a l'Arxipèlag. De fet, la tendència a l'alça començà l'any passat, perquè en vingueren devers 56.000, amb un increment de més del 50 per cent respecte de 2008. Ara s'espera que l'increment sigui d'un 25 per cent cada any. Així, enguany ja en podrien arribar prop de 90.000.

Joana Barceló afirmà que "no vull fer previsions a llarg termini. Hem d'anar passa a passa, perquè ens trobam davant un merct emergent molt important".

Perfil del turista rus
L'Executiu balear sap quin és el perfil mitjà dels clients russos que poden venir a les Illes: es tracta de turisme familar, de poder adquisitiu mitjà i alt i que cerca fonamentalment botigues, joc i oferta cultural àmplia. En principi, Palma pot ser una destinació excel·lent per a aquest tipus de visitant.

Una jugada estratègica del Govern és treballar molt coordinadament amb el touroperador alemany TUI, amb molts d'interessos a les Balears i que ha aconseguit una important penetració a Rússia. L'equip d'Antich està disposat a jugar totes les cartes possibles i a concretar les aliances que facin falta per potenciar aquest mercat, considerat d'un gran futur. "També hi ajudarà el fet que l'euro estigui davallant", va afirmar Joana Barceló. En l'actualitat, un euro es cotitza a 38 rubles, mentre que fa un any la proporció era molt més important a favor de la moneda europea.

Un altre dels objectius de l'Executiu illenc és treballar perquè els russos puguin obtenir el visat amb més rapidesa. De fet, han aconseguit moltes facilitats per entrar a Turquia, i això propicia el turisme cap aquest país. Respecte a l'Estat espanyol i al mercat rus, les Balears estan molt endarrerides en relació amb altres comunitats, com ara Catalunya. Si el Govern Antich arriba a potenciar les línies directes entre el país eslau i l'Arxipèlag, s'haurà avançat molt.

Les jornades de treball entre la delegació de les Illes, en la qual hi ha 11 representants d'empreses hoteleres, i les autoritats i touroperadors d'aquesta nació de l'Est comencen avui. Antich escoltarà molt i aportarà tot el que pugui per millorar l'oferta a les Balears perquè agradi als russos. Hi ha molta tasca per endavavant. Aquest client aprecia molt els hotels de quatre i cinc estrelles i no li agrada gaire la massificació. El turisme rus influirà, sobretot a la llarga, per potenciar una imatge de l'Arxipèlag de més qualitat, més centrda en al temporada baixa i en la proposta lúdica i cultural? Podria ser.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris