algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Salgado i el G20, per la consolidació fiscal

Els ministres de Finances del grup dels Vint insten els països amb “desafiaments” econòmics a fer via per millorar

La ministra d'Economia, Elena Salgado, assegurà ahir que és necessària una consolidació fiscal "ràpida" a Europa, però sense excedir-se en la "frenada" i acompanyada de reformes estructurals que potenciïn el creixement.

En declaracions posteriors a la reunió de ministres de Finances del G20 a Busan (Corea del Sud), Salgado va explicar que ha presentat les mesures d'ajust fiscal de l'Estat espanyol davant els membres d'aquest fòrum, on els plans d'austeritat europeus van ser ben rebuts.

No obstant això, els membres del grup dels Vint (principals països industrialitzats i emergents) van insistir que "en tots els casos" els plans d'austeritat han d'estar acompanyats de mesures estructurals per reforçar el potencial de creixement, va dir Salgado.

Una consolidació fiscal més ràpida "al principi tindrà un efecte negatiu, però a mitjan termini és positiva per al creixement", va indicar quan va a cabar l'encontre el director del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn.

El responsable de l'FMI va dir que, per afrontar els efectes a curt termini dels ajusts a Europa, és necessari "reequilibrar el creixement domèstic en les economies emergents", clau per a la reactivació econòmica.

El governador del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, afirmà per la seva part que hi ha hagut un enteniment "molt bo" de les mesures adoptades per Europa, acollides, va dir, com "una de les millors formes de la Unió Europea per restaurar la confiança".

No a l'excés de "velocitat"

Malgrat que el G20 instà a augmentar el ritme de consolidació dels països amb desafiaments fiscals "seriosos", entre ells Espanya, la titular d'Economia insistí que no s'ha d'excedir en la velocitat, sinó que no s'ha de deixar ni "una mica d'espai".

"La manera com Europa faci front a aquesta consolidació fiscal té efectes a tot el món. Tots els països han entès això i en aquest sentit hi ha menys pressió per a una consolidació molt ràpida, es diu que no ens passem de frenada", va dir la ministra a un grup de periodistes després de la reunió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris