algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

La conquesta de Moscou

Aquesta matinada ha partit cap a la capital de Rússia una expedició balear encapçalada per Antich i Barceló per obrir el mercat verge de les terres de Tolstoi i Simonov. L'acompanyen onze hotelers i un ample seguici governamental. Fan falta turistes russos amb poder adquisitiu

Aquesta matinada han partit cap a Moscou el president Antich, la consellera Barceló, diferents alts càrrecs de l'Executiu, onze hotelers i els presidents de les federacions de Mallorca i Menorca. Objectiu: conquerir el mercat rus i dur turistes d'aquesta nacionalitat cap a l'Arxipèlag. Antich confia captivar el segment mitjà-alt de la societat russa amb ofertes lúdiques i culturals.

La crisi mana i s'han de fer esforços sobrehumans per superar-la. Avui a les cinc en punt del dematí hi ha hagut concentració de polítics i empresaris illencs en el mostrador número 68 d'Iberia a Son Sant Joan. Demà i passat demà hi haurà jornades maratonines de feina per convèncer els russos que no hi ha res com les Balears. La feina es desenvoluparà principalment a l'Ambaixada espanyola, amb un seguit de recepcions amb polítics russos d'alt nivell i autoritats turístiques.

El director general de Relacions Externes del Govern, Jordi Bayona, fa mesos que prepara l'expedició. Justament ha coincidit amb la convocatòria de vaga dels funcionaris, que tindrà lloc dimarts. Però Antich i la seva consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, han decidit no desviar-se del programa previst i partir cap als voltants de la plaça Roja i la catedral de Sant Basili per mantenir dreta l'estratègia del Govern d'impulsar l'economia productiva.

No serà senzill conquerir Moscou. Rússia és un país molt tancat dins si mateix. L'ànima russa és prou coneguda per les novel·les de Tolstoi i Simonov. Als russos els espanta quasi tot el que ve de fora. Són desconfiats com ells tot sols, sobretot a les males. Allà fracassaren Napoleó el 1812 i Hitler el 1941. Rússia, el país de les terres verges, també té un immens mercat verge com a potencial nació emissora de turistes. L'oferta balear no hi ha pogut entrar mai de bon de vers. Per això el Consolat de la Mar li dóna tanta importància al vol d'avui, com si fos una reedició d'aquell raid de Mathias Rust el 1987, que quan aterrà a la plaça Roja aconseguí fer baixar els braços a l'escut defensiu de la Unió Soviètica i marcaria, d'alguna manera, l'obertura a l'exterior d'aquella nació de neu i gel, però de cor calent. Però avui, precisament avui, en què es compleix el 66è aniversari del desembarcament de Normandia, ho intenten, a les bones, amb els braços oberts i amb visió d efutur, Francesc Antich, Joana Barceló i el seu seguici d'empresaris i alts càrrecs polítics.

Pels contactes que s'han fet fins ara se sap que el client que podria estar interessat en les Balears és d'alt poder adquisitiu: això vol dir comoditat i luxe. Aquest client potencial desitja una línia directa entre Moscou i Son Sant Joan. També li agraden molt els casinos, els hotels luxosos i ambients de glamur amb grans iots, com ara el passeig marítim de Palma (lliure de botellots, naturalment).

Com a complement, desitgen oferta cultural. Per això Antich assistirà a la inauguració, al Museu Pushkin, d'una exposició de gravats de Joan Miró. A més, s'entrevistarà amb Irina Lebedeva, directora del principal museu d'art contemporani de Moscou. Mentrestant, a l'Institut Cervantes hi haurà una exposició dedicada a Ramon Llull.

Cal obrir les portes de Moscou amb la mà esquerra, ja que Antich s'entrevistarà amb molts d'empresaris i amb el vicepredient de la Federació Russa, AlexanderZhukov.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris