algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

CCOO prepara la vaga general a tot l'Estat, que ja “sembla inevitable”

Sobre la reforma laboral que enllesteix el Govern, Fernández de la Vega assegurà que encara “no existeix cap document oficial vàlid ni definitiu”

Encara no l'han convocada, però tot apunta que els sindicats anunciaran una vaga general. Els responsables d'Organització, Comunicació, Acció Sindical i Ocupació de totes les federacions i territoris de CCOO ja van posar en marxa ahir els preparatius per a la convocatòria d'una vaga general a l'Estat espanyol, ja que consideren que "sembla inevitable". L'organització dirigida per Ignacio Fernández Toxo dugué a terme ahir a Madrid dues reunions plenàries de caràcter extraordinari per iniciar els esmentats preparatius.

I és que el pla d'ajust aprovat pel Govern central i la dificultat d'arribar a un consens sobre la reforma laboral són motius que podrien dur a l'aturada general. Amb tot, el sindicat no precisà la data en què es podria convocar, que previsiblement seria de manera conjunta amb UGT. En qualsevol cas, és probable que la convocatòria es faci un cop que el Govern de Zapatero aprovi la reforma laboral el 16 de juny. Així mateix, després que transcendís que el text que preveu aprovar el Govern preveu abaratir l'acomiadament, tampoc no agradà als sindicats.

De totes maneres, la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega assegurà ahir que "no hi ha cap document oficial vàlid ni definitiu" sobre la reforma laboral, sinó només "esborranys", i recordà que les negociacions continuen. Així, De la Vega assegurà que si el Govern ha de fer una proposta formal la traslladarà als grups parlamentaris per "escoltar-ne" les al·legacions. Sobre això, fonts governamentals van dir que la pròxima reunió entre Govern i agents socials del 9 de juny podria ser la darrera, i si no es produís un acord, des d'aquesta data i fins al dia 16 l'Executiu es reuniria amb els grups parlamentaris per presentar una proposta i cercar el major acord possible.

Sobre els principals punts de la futura reforma, la vicepresidenta es referí a la reducció de la dualitat dels contractes, de la temporalitat, l'impuls de l'ocupació dels joves, el reforç als Serveis Públics d'Ocupació amb la intermediació laboral, la flexibilitat del funcionament de les empreses i els canvis en la negociació col·lectiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris