cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Dilluns, dia clau

El 7 de juny Fernando Alzamora i Pau Dols, president i director de Sa Nostra, respectivament, signaran a Madrid la constitució del Sistema Institucional de Protecció (SIP)

Dilluns el president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, i el director general de l'entitat, Pau Dols, es desplaçaran fins a Madrid, on se signarà la constitució del Sistema Institucional de Protecció (SIP) amb les caixes de Múrcia, el Penedès i Granada. Els consells d'administració de les quatre caixes ja van aprovar dimecres el protocol d'intencions per a la constitució de l'anomenada fusió freda, la qual cosa constituirà la setena entitat de tot l'Estat espanyol en volum d'actius.

Així mateix, a partir de la setmana que ve previsiblement es començaran a concretar més detalls de la nova entitat, coneguda de manera interna com Mare Nostrum, que té previst demanar al Fons de Reordenació Ordenada Bancària (FROB) entre 800 i 1.000 milions d'euros. La finalitat d'aquest ajut, que té un interès de devers el 7,75%, és el sanejament i la reestructuració de les entitats financeres. I és que una de les exigències del Banc d'Espanya és la reestructuració del sistema de caixes d'estalvis estatal. Així, tot i que a través del FROB el Banc d'Espanya ofereix a les caixes l'oportunitat de poder reforçar els recursos propis i millorar-ne la solvència, sobretot amb vista a l'estranger; a canvi obliga les entitats a sotmetre's a un procés de reestructuració i de racionalització.

És, per tant, en aquest sentit, que Sa Nostra, com la resta de caixes que passen per processos d'aliança, també haurà de fer alguns "sacrificis". Això no obstant, des de l'entitat balear, que encara fan feina en la documentació per a la integració en la nova entitat, recordaren que la seva intenció és mantenir la màxima autonomia.

Plantilla

En qualsevol cas i respecte d'algunes de les repercussions més immediates, fonts properes a l'entitat exposaren que encara no hi ha constància de cap document definitiu. Malgrat tot això, advertiren que els estudis apunten que el tancament de sucursals pròpies serà mínim. Es preveu que no es clausurin més d'una dotzena d'oficines a la Península Ibèrica, mentre que es descarta un reajustament de la plantilla a gran escala.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris