algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Pròrroga d'un mes per pactar la reforma laboral

El Govern posarà en marxa la seva proposta “abans que acabi el juny”, si les parts no han assolit cap acord els propers dies

La reforma laboral encara és enlaire. Cal pensar que l'encontre d'ahir entre el Govern, la patronal i els sindicats acabà sense acord, com ja havia succeït dissabte. Això no obstant, les tres parts consideren que, malgrat les "diferències", "encara" hi ha "marge" per arribar a una entesa.

Per aquest motiu, en un comunicat conjunt remès ahir horabaixa, asseguren que continuaran "reunint-se durant els pròxims dies", encara que no concretaren si s'han fixat cap altra data límit per finalitzar les negociacions. "S'ha constatat que persisteixen les diferències entre les parts entorn d'alguns dels aspectes de les relacions de feina", destaca la nota. A la reunió d'ahir, que es desenvolupà amb la màxima discreció, hi assistiren el ministre de Treball, Celestino Corbacho; el cap de Gabinet de la Presidència del Govern, José Enrique Serrano; el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i el de la UGT, Cándido Méndez; i el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán.

En qualsevol cas, i si aquestes negociacions no resulten fructíferes, el Govern posarà en marxa la seva reforma laboral "abans que acabi el juny". Així ho anuncià ahir la vicepresidenta segona, Elena Salgado, coincidint amb el dia que, en principi, era la data límit fixada per l'Executiu central perquè els agents socials arribassin a un acord. Tanmateix, sembla que hi haurà una pròrroga per intentar pactar un pla de consens entre tot els interlocutors.

Davant la situació de dificultat per assolir un pacte, Salgado assenyalà que "si no hi ha resultats en la negociació que mantenen els sindicats, el gabinet de Zapatero actuarà d'aquí a poc temps" i afegí que ha arribat el moment de contribuir a tenir una ocupació més estable i productiva en el futur. En la mateixa línia es pronuncià el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, que indicà que el Govern "exhaureix el termini" i "fa tots els esforços" per aconseguir un acord amb la patronal i amb les centrals sobre el mercat de treball, però avisà que actuarà "en solitari" si no s'arriba a cap compromís aquesta setmana.

Per la seva banda, la secretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, assegurà que si les converses no fructifiquen, ells s'esforçaran perquè els esforços d'enguany no siguin debades, atès que totes les propostes "són útils i ens permetran materialitzar la millor reforma laboral possible".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris