algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Balears lidera l'increment de població activa

Es confirma la taxa d'atur del 22%, encara que des del Govern indiquen que gairebé la meitat correspon a noves entrades al mercat de treball, que han crescut un 1,42%

Amb 568.400 persones amb ocupació, Balears lidera el creixement de població activa de tot l'Estat, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre de 2010, que ahir es confirmaren de manera oficial. Així, continua la tendència de gran dinamisme del mercat laboral balear, amb un creixement interanual de la població activa en el primer trimestre de l'1,42%, que suposa un màxim històric. Aquest creixement és el més gran de totes les comunitats autònomes i contrasta amb la caiguda en el conjunt de l'Estat del 0,41%.

De fet, des del Govern balear, el director general de Planificació Estratègica, Llorenç Pou, explicà que aquest "fort increment" de població activa "es troba en l'origen del gran nombre d'aturats". D'aquesta manera, amb una taxa de desocupació del 22,4% en el primer trimestre, cosa que implica fins a 127.400 persones sense feina, Pou indicà que "gairebé la meitat de l'augment de l'atur es deu a les noves incorporacions al mercat de treball". De l'increment de 16.600 aturats (15,02%) respecte de fa un any, "només la meitat són per destrucció d'ocupació". En aquest sentit, Pou mostrà la "preocupació" del Govern pel fet que gran part de les noves entrades de població activa "provinguin de joves que deixen els estudis per fer feina".

Per part seva, el conseller de Treball, Pere Aguiló, expressà disconformitat amb l'actual mostreig de l'EPA a Balears, "on només es fan 4.000 enquestes, que consideram que no són prou representatives". En qualsevol cas, recordà que es tracta d'un tema que l'INE "té pendent de solucionar enguany".

Tanmateix, les reaccions no es van fer esperar davant les elevades xifres d'aturats i des de CCOO les van qualificar de "desastre". La secretària general, Katiana Vicens, troba "prioritari" posar en marxa polítiques turístiques que allarguin la temporada. També el president de la CAEB, Josep Oliver, instà a "implantar mesures per afavorir la creació d'ocupació".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris