algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

ZP vol estalviar 3.000 milions en energia

El cap de l'Executiu afirma que el pla d'estalvi energètic afectarà 2.000 edificis de tot l'Estat. A més, Zapatero anuncia una nova línea de crèdit per a autònoms i les Pime de fins a 200.000 €

Reduir despeses en l'àmbit de l'energia és una prioritat del Govern. El cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, anuncià ahir que l'Estat preveu estalviar devers 3.000 milions d'euros per mitjà del pla d'estalvi energètic que es materialitzarà en 2.000 edificis, entre mil de dependents del Govern central i mil més de les comunitats autònomes i ajuntaments.

Durant la seva intervenció en un esmorzar col·loqui sobre Creixement sostenible per a l'ocupació organitzat pel Consell Econòmic i Social d'Andalusia (CES-A) a Sevilla, Zapatero indicà que amb aquest pla, que "iniciarem com més aviat millor", la minva de la despesa serà "almenys d'un 20 per cent" i assegurà que, en aquest assumpte, l'Administració "ha de ser un exemple per a la societat".

D'altra banda, indicà que l'objectiu final de l'economia sostenible és tenir "més empreses innovadores" i un clima "més favorable" perquè puguin competir. A més, assenyalà que hi ha sectors que marcaran el futur de la competitivitat, com ara el de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), en el qual Espanya ha fet "un gran salt aquests darrers anys gràcies al pla Avança". Zapatero afirmà que les TIC constitueixen "un gran pilar" i que Espanya parteix d'una bona situació, perquè els progressos que s'hi han fet són "senzillament espectaculars". Així mateix, manifestà que el Govern sap quins àmbits de l'activitat ha de promoure, per exemple l'aeroespacial, en el qual, segons afirmà, "Sevilla té un lideratge de gran rellevància"; la biotecnologia, el ram agroalimentari, per al qual detallà que Espanya necessita una transformació; i el turisme.

Nova línia de crèdit
ZP anuncià, a més, l'aplicació "immediata" d'una nova línia de crèdit per mitjà de la qual les petites i les mitjanes empreses (Pime) i els autònoms podran demanar 200.000 euros com a màxim, a més d'ajudes per als qui decideixin rehabilitar una casa, amb l'objectiu de crear ocupació.

El líder del Govern mostrà "confiança" en els empresaris per fer un ús "raonable" d'aquests préstecs, "que ajudaran les Pime", i es referí a la reforma d'habitatges com "un gran camp per a l'activitat econòmica".
Quant a aquestes mesures, Zapatero assenyalà que les acordaran amb "totes" les forces polítiques i "com més aviat millor". Així, informà que aquesta setmana remetrà als partits i als agents socials un document amb les propostes "immediates" que el Govern vol dur a la pràctica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es suiss, fa mes de 10 anys
Els ciutadans ja fa molt de temps que s'en haurien d'haver preparat per passar-se'n des petroli. Cridam que volem democracia, pero lo unic que fein es esperar que vengui un "dictador" i imposi solucions. Fins que la societat no maduri i es civilitzi, ses cose continuaran com fins ara.Sempre tendrem una excusa per no cercar alternatives i seguir cremant petroli, fins que no el poguem pagar. Els cientifics fa molts d'anys que proposen solucions. Es mes facil mirar la peli del vespre que ficarse a internet i mirar com podem aillar ca nostra, o cercar solucions a nivell personal pel transport, o moltes altres mesures que reduiran el nostro consum energetic a nivells raonables. Que esperam ?. Que vengui qualcu i mos posi un cotxe electric devant i ja esta tot solucionat ?. Tot aixo no existeix. El cotxe elecric ( per citar un dels miratges del segle XXI) ja fa temps que se sap que no es la solucio, sino un problema encara mes gros, per es brutal increment en la polucio que suposa per altres bandes. Quan un gover mos construeix un carril bici, mos hi tiram damunt. Es sa societat qui te un problema. Lo que fan es politics nomes es un reflexe d'aixo. O comencam, a titol personal, a informar-mos, o res canviara fins que sa benzina costi 20 euros es litre (personalment crec que no hi som massa enfora). El govern hauria de... el govern... senyors y senyores: el gover hauriem de ser noltros. El govern domes seguira donant a la gent lo que vol, i mentres lo que vulgui la gent siguin bones carreteres per els seus 4x4, construccio desmesurada i camps de golf, aixo tendrem. Segons pens jo. No es esperar que el govern ho vulgui, es voler-ho, i estar informats perque no mos facin combregar amb rodes de moli.
Valoració:5menosmas
Per Socialització del sector elèctric, ja, fa mes de 10 anys
Els pobres haurem de tornar a l'espelma perquè ZP ja ha començat a aplicar la mà dura contra el consum elèctric de les classes populars i es manifesta plenament en els rebuts d'Endesa. Es veu que haurem de pagar el desgavell i la inoperància d'una entitat que amb les torres caigudes a Catalunya demostra plenament el desgavell de les grans empreses capitalistes.
Valoració:2menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys
No ès cap pla, ès una reducció de pressuposts. Si se paga i gasta 100, només se li paga 80. L'estalvi se aplica ja amb la policia i guàrdia civil que ja no tenen benzina.

An el cas de Balears, el govern ja hauria de haver aplicar un model energètic de trànsit.
A Balears no se hauria de emprar cap gota de petroli. Han tengut més de 30 anys per canviar de model, però ara ja no hi ha altre remei, tant si vols com si no vols se ha de canviar de model energètic.

El carburant dels cotxos ja hauria de provenir de altres alternatives com la gasolina sintètica, del cànyom, de la destil·lació seca del carbó, etc, lo mateix la electricitat i tota casta de energia, així com els plàstics i tota la química. Ja no se han de emprar cap producte provenint del petroli.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris