nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

“El 2010 farà bo el 2009”

L'Associació de constructors de Balears augura un any difícil i reclama a les administracions el 80% del deute

Els constructors van demanar ahir que les administracions els abonin el 80% de les quantitats que els deuen per la realització de treballs durant els darrers anys, com també que es licitin les obres previstes al llarg d'enguany per poder "pal·liar" la crisi que travessa el sector ja que, si no, "el 2010 farà bo el 2009", segons anuncià ahir el director general de l'Associació de constructors de Balears, Manuel Gómez, en la presentació de la memòria d'activitat de l'any passat. I és que la facturació total del sector va baixar el 2009 un 3,29%, fins als 1.700 milions d'euros, mentre que només l'edificació privada descendí un 29,8% i se situà en poc més de 862 milions.

A més, el president de l'associació, Sebastià Pastor, va exigir "més agilitat burocràtica", alhora que lamentà que el Decret de mesures urgents, més conegut com a decret Nadal, "després d'un any encara no sigui una realitat al Parlament". Pastor insistí en la necessitat d'una llei del sòl "que doni seguretat jurídica als inversors i no els espanti" i que també serveixi "per evitar casos com el del golf de Son Bosc". D'altra banda, sol·licità que el Pla Territorial de Mallorca (PTM) "no canviï cada legislatura".

Així mateix, Pastor mostrà la preocupació del sector per la "precarietat" i la "inactivitat" política actual a Balears, per la qual cosa demanà un "esforç" als partits per "poder fer feina i aportar solucions davant la situació de crisi".

66 milions de deute
Pel que fa al deute de les administracions, tot i no poder determinar-ne l'import total, detallà que, segons un sondeig recent, respost per 17 empreses, assoleix els 66 milions d'euros, dels quals 36 milions corresponen a ajuntaments de les Illes. La quantitat es pot extrapolar a les 700 companyies associades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris