cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

La primera quinzena de març dispara les vendes de cotxes a les Illes (108%)

Segments com el dels cotxes de lloguer augmenten un 745 per cent

La venda de cotxes a les Balears s'ha disparat en els primers quinze dies del mes de març, quan s'han matriculat un total de 1.076 unitats, la qual cosa suposa un 108 per cent més que fa un any, segons dades de la consultora MSI per a la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (Faconauto).

Aquest increment en la comunitat es deu a l'augment en les vendes de particulars, que han crescut un 33 per cent, i especialment al canal 'rent a car', que repuntà un 745 per cent, amb 516 operacions realitzades.

En el conjunt nacional, en el que va de mes s'han matriculat un total 41.883 unitats, davant les 29.141 de l'exercici anterior, el que suposa un important augment del 43,7 per cent. Segons Faconauto, el mercat s'està comportant amb alegria al canal de particulars, que creix un 42,7 per cent, amb 23.429 vendes, en comparació a les 16.410 amb les quals va acabar en els primers quinze dies de març de l'any passat.

Per a la patronal dels concessionaris, l'"imminent esgotament" dels fons per als incentius previstos pel Pla 2000E és al darrere d'aquest repunt. Així mateix, recorda que els compradors són conscients que l'horitzó de la pujada de l'IVA en dos punts és cada vegada més a prop (1 de juliol), per la qual cosa les vendes s'estan acumulant en aquests primers mesos de l'any.

La dada més destacada és la que dóna el canal 'rent a car', que augmenta un 76 per cent, amb 11.442 matriculacions acumuludes, davant les només 6.500 de fa un any.

Faconauto adverteix que la realització massiva d'aquestes operacions tindrà les seves conseqüències en el segon semestre de l'any, ja que el mercat de vehicles d'ocasió quedarà "inundat" dels vehicles que ara adquireixen les empreses llogateres a preus més baixos.

"Això no afavoreix ningú, ja que la bombolla de l'automòbil es va gestar per pràctiques com aquestes; esperam que tothom hagi après dels errors i que el mercat no torni a contaminar-se i a créixer de manera artificial", assenyala el president de Faconauto, Antonio Romero-Haupold.

RESTA DE COMUNITATS

Segons la patronal, totes les CCAA estan en xifres positives, i destaca el País Valencià, on les matriculacions es van incrementar un 112%. En més distància se situen Extremadura (+47%), Castella-la Manxa (+44,8%), Cantàbria (+43,5%), País Basc i Andalusia, ambdues amb un repunt del 43,2%.

En la Comunitat de Madrid, per la seva part, les vendes creixen un 39% en el mateix període. Aquesta comunitat autònoma encapçala les vendes de vehicles als les empreses llogateres amb 8.418 unitats, un 47,5% més.

Per la seva part, Navarra, La Rioja, Catalunya, Castella i Lleó, Aragó, Múrcia, Galícia i Astúries donen també bons resultats, amb creixements superiors en totes elles al 30%. Astúries i les Canàries es queden fora d'aquests repunts i només creixen un 13,2% i un 2,6%, respectivament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris