cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Vindrà un milió més de turistes

Els hotelers diuen a la fira ITB de Berlín que aquest serà l'increment de visitants a les Balears respecte de 2009

Les associacions hoteleres de Mallorca, Menorca i Eivissa-Formentera i l'Agrupació de Cadenes Hoteleres de les Balears (ACH) coincidiren a assenyalar ahir, darrer dia de la fira ITB de Berlín, que les previsions turístiques per a aquest estiu seran superiors a les de 2009 en visitants i ocupació. Això explica el moderat optimisme amb què se'n van de la capital alemanya els representants illencs del sector.

El president de la Federació Hotelera de Mallorca i vicepresident de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), Antoni Horrach, indicà a l'estand de l'Arxipèlag que "les previsions indiquen que les Balears recuperaran enguany un milió de turistes perduts el 2009, perquè el mercat alemany i el britànic registraran alces considerables en la temporada alta. Les sensacions són positives, però caldrà mantenir la calma per no entrar en cap guerra de preus, sobretot perquè l'activitat de l'estiu de 2010 es comercialitzarà en el darrer moment".

El president d'Ashome, Joan Melis, i el de la patronal hotelera pitiüsa, Juanjo Riera, afegiren que hi haurà una pujada, "però encara serem lluny de les dades de 2008, si bé allò positiu és la recuperació progressiva i el fet que ens n'anam de Berlín amb dades millors que les de 2009, atès que el mercat alemany creixerà des de juny".

La vicepresidenta de l'ACH, Margalida Ramis, puntualitzà que, "tot i que encara és aviat, la previsió és que es podrà augmentar la xifra de visitants i, per aquest motiu, partim d'Alemanya amb un cert optimisme".

Visita institucional

Per altra banda, Francesc Antich, acompanyat per la consellera de Turisme, Joana Barceló, va fer ahir les darreres visites institucionals amb representants del Govern teutó i de l'Ajuntament de Berlín. Antich acudí a la Sala per mantenir una trobada amb el batle, Kalus Wovereit. Després, es dirigí al Bundestag, on tenia un encontre oficial amb el president de la Comissió de Turisme, Klaus Brähmig.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris