lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Funcas també preveu millores per a l'economia de les Balears

L'organisme augura un PIB del -0,4% el 2010 a les Illes

La Fundació de les caixes d'estalvi (Funcas) estima que les Balears tancaran 2010 amb un Producte Interior Brut (PIB) del -0,4%, semblant al que preveuen des del Govern i des del Centre de Recerca Econòmica (CRE), atès que l'Arxipèlag registrà l'any passat un "descens menor de l'activitat" que el conjunt de l'Estat. Respecte de la desocupació, la progressió de la qual s'alentirà, la taxa al final de l'exercici serà lleugerament superior al 14 %.
L'entitat presentà ahir a Palma el volum 214 dels seus Quaderns d'informació econòmica, Autonomies 2009: un retrocés desigual.

S'hi recullen informacions que acrediten que "el 2009, l'economia balear patí amb menys intensitat els efectes de la crisi", segons el director del gabinet d'estadística regional de Funcas, Pablo Alcaide, que va donar a conèixer els resultats de l'estudi en companyia del conseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, i del president de Sa Nostra, Fernando Alzamora.

En la seva exposició, Alcaide posà de manifest que la situació general de l'activitat productiva a les Illes evolucionarà positivament el 2010 a causa d'un "comportament millor del sector dels serveis", al qual la Fundació atribueix un creixement del 0,6%. Finalment, tot i que les perspectives de futur "no són definitivament bones, perquè no acabam d'entrar en el camí del creixement positiu", a partir d'ara "es redueix moltíssim la taxa de descens", asseverà l'economista de Funcas.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Altereconomista, fa mes de 10 anys
Aquí els únics que creixen són els de sempre, els que no pateixen la crisi, i en canvi la perspectiva pels aturats no és dolenta sinó nefasta.
Tots aquests instruments de mesura econòmica són obsolets: creixement, PIB i VAB, són eines inútils que en absolut reflexen la funció de l'economia, atendre les necessitats de la gent i procurar el seu benestar.
Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
Carles Manera i el seu equip ens duran a tots, i en especial al Govern Balear, a la pura ruïna. Ho tenen bloquejat tot i no es paga res. Pareix que en Manera fa feina pel PP.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris