nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

“El 2010 serà un any de transició turística”

El secretari d'Estat, Joan Mesquida, participà ahir a Palma en un berenar de feina amb l'Associació Balear de Directius

"Crec que el 2010 serà un any de transició", assegurà ahir el secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, qui augurà una temporada turística per a enguany "una mica millor que la de l'any passat", en resposta a les preguntes formulades després de pronunciar la conferència Situació del turisme a Espanya i Balears. Perspectives 2010 al CaixaFòrum de Palma, en el decurs d'un berenar de feina de l'Associació Balear de Directius (ABD). El secretari d'Estat de Turisme no oferí dades concretes sobre previsions per a aquest estiu, encara que recordà que "ja no ens podem fiar de les reserves". En aquest sentit, Mesquida explicà que "ara ja no són un bon indicador de com anirà la temporada perquè es fan de cada vegada més a darrera hora".

En qualsevol cas, Mesquida indicà que les reserves del mercat alemany, a dia d'avui, "són un 6% inferiors a les de l'any passat", tot i emfatitzar el fet que "encara és prest, perquè la tendència són les reserves de darrer moment". A més, el secretari d'Estat de Turisme valorà de manera positiva el creixement de les economies d'Alemanya i de la Gran Bretanya, principals mercats emissors per a Balears; es van recuperant, malgrat que lamentà que en aquests països la taxa d'atur encara és a l'alça.

De totes maneres, el secretari d'Estat remarcà que el turisme "ha aguantat millor" la crisi que altres sectors, alhora que "ha demostrat ser una de les principals fortaleses de l'economia de l'Estat". "El turisme no ha sofert bombolles com altres sectors, sinó que s'ha mantingut bastant estable pel creixement sostingut durant els darrers anys", sentencià el polític mallorquí. Davant aquesta "fortalesa", Mesquida animà el "sector financer" a "apostar per continuar donant suport al turisme, com ha estat fent", perquè les empreses puguin abordar reformes als seus establiments, modernitzar-se i millorar la seva posició en el mercat.

Corrupció
D'altra banda, Mesquida va reconèixer "sentir molta pena" de veure que "Balears és notícia des de fa molts anys per situacions de presumpta corrupció escandaloses i fins i tot barroeres" d'alguns dirigents polítics. El secretari d'Estat lamentà la imatge que donen de les Illes aquesta mena de notícies, encara que considerà que aquesta situació no influeix en l'afluència de turistes a Balears, que es manté com una de les principals destinacions estatals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris