nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Préstecs públics a les Pimes i 350 mil llocs de feina

Afavorir el sector de la construcció és la principal aposta per la recuperació. Salgado insisteix, però, que l'IVA pujarà

El Govern de l'Estat va proposar ahir als partits polítics, dins de les mesures per cercar un pacte anticrisi, que l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) faci préstecs directament a les Pimes i a autònoms, de fins a 200.000 euros, sense que la banca hagi d'arriscar. El Govern també aposta per reactivar el sector de la construcció a través de la rehabilitació. La vicepresidenta segona del Govern, Elena Salgado, va exposar les propostes que conté el document i que començaran a negociar demà l'Executiu i els partits. Així mateix, s'hi inclou un altre compromís molt demandat per les forces polítiques: reduir a trenta dies el termini que tenen les administracions per pagar les empreses que les proveeixin.

Salgado va advertir que és "irrenunciable" el compromís de reduir el dèficit i, per això, el document no inclou ajornar la pujada de l'IVA prevista per a juliol, malgrat que pràcticament tota l'oposició ho ha reclamat. Sí que hi haurà un canvi en l'aplicació d'aquest tribut: el que grava la rehabilitació d'habitatges, que es mantindrà en el tipus reduït -del 8% a partir de juliol- durant dos anys per fomentar aquesta activitat. A més, es volen impulsar altres iniciatives que impulsin la construcció, com la de millorar l'eficiència energètica de 2.000 edificis públics o promoure deduccions per obres a l'habitatge habitual.

El Govern de Zapatero pretén amb aquestes iniciatives recol·locar els aturats de la construcció i crear 350.000 llocs de feina al sector en dos anys. Elena Salgado va insistir que el document remès a les formacions continua "obert" a altres propostes quan es reprenguin demà les negociacions amb les reunions bilaterals que començaran pel PP, partit amb el qual també espera aconseguir un acord, malgrat les seves crítiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris