nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

L'Estat espanyol, sol davant la crisi

L'FMI preveu que l'economia estatal es contraurà un 0,6%, mentre que els altres sortiran dels números vermells

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha millorat una dècima la previsió de creixement d'enguany per a l'Estat espanyol, però encara el manté en recessió, amb un decreixement del 0,6%, mentre que la resta de les grans economies sortirà enguany dels números vermells, segons l'organisme internacional. Amb vista a 2011, l'FMI manté un augment del 0,9% per a l'activitat a l'Estat. Per al grup de les economies avançades, la mateixa entitat preveu un augment del 2,1% per a enguany i de tres dècimes més el 2011. Quant a la zona euro, el 2010 creixerà un 1% i durant 2011 pujarà un 1,6%.

Per al món, l'organisme augura una recuperació de dues velocitats, atès que el rebrot als països rics és més feble que després de recessions anteriors, mentre que en molts dels emergents "l'activitat serà relativament vigorosa, sobretot gràcies al dinamisme de la demanda interna", segons l'informe, que preveu un creixement del PIB mundial del 3,9% per a enguany. Alemanya i França són les economies que més pujaran el 2010 i superaran amb escreix la mitjana europea, amb increments de l'1,5 i de l'1,4 per cent, respectivament.

Per la seva banda, els Estats Units, l'epicentre de la crisi, creixeran un 2,7% enguany, la qual cosa implica una gran revisió de les xifres de l'FMI, que el mes d'octubre hi havia augurat un avanç de només l'1,5 per cent. El Fons, però, encara troba la recuperació fràgil i aconsella als governs mantenir les mesures per incentivar l'activitat econòmica. Pel que fa a l'Estat espanyol, l'FMI demana "flexibilitat" en els salaris per potenciar la contractació i restablir la competitivitat, per poder superar la recessió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris