nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Quantum Air demanda SAS per incomplir l'acord de la venda d'Aebal

Segons la demandant, la companyia sueca s'hauria d'haver fet càrrec d'uns deutes de 14 milions

La companyia Quantum Air ha iniciat accions legals per sol·licitar la nul·litat del contracte de compra de les accions de l'antiga Aebal (Aerolínies de Balears), pertanyent al grup escandinau SAS i a Spanair Grup d'empreses.

Segons ha informat Quantum Air en un comunicat, la companyia, presidida per Antonio Mata, ha demandat a SAS i sol·licita als jutges espanyols la nul·litat de la venda d'Aebal pels «incompliments reiterats» de SAS en les diferents obligacions assumides. La transacció es va efectuar el passat 13 de gener del 2009 per la societat espanyola Proturin S.A., que va adquirir l'aerolínia al grup suec.

Quantum assenyala que el contracte estipulava que SAS es comprometia a cancel·lar tots els deutes d'Aebal amb data de 31 de desembre del 2008. Deutes contrets amb tercers que es definien en els contractes i en el balanç de situació de la companyia, que es va adjuntar a l'acord de venda.

Segons destaca la nota, l'"impagament» d'aquests deutes per SAS puja a gairebé a 14 milions d'euros, que els anteriors propietaris no van cancel·lar, malgrat els «reiterats reclams» realitzats pels accionistes de Quantum Air.

Les accions legals empreses per Proturin també s'encaminen a depurar les responsabilitats dels venedors en l'aparició de passius o deutes, no comptabilitzades, de les quals no es tenien coneixement, fet que suposa un «increment important» de les pèrdues de l'exercici 2008.

Així, els actuals accionistes entenen que han estat objecte, per part de SAS, d'una informació «no veraç» de la realitat patrimonial de la companyia, ja que una vegada feta l'auditoria, es constata que les dades econòmiques que sorgeixen dels comptes anuals de l'exercici del 2008 «no es corresponen» amb les dades aportades pels venedors al comprador en les negociacions prèvies que després van donar lloc a la venda per part de SAS a la societat compradora Proturin.

Així, Quantum Air està tornant els avions B717 a SAS, i preveu, que els actuals treballadors de l'antiga Aebal passin a la plantilla de SAS, tal com ja li ho ha comunicat Quantum Air als responsables del grup suec i als propis treballadors de l'empresa. El número total de treballadors afectats per aquesta mesura puja a 155 professionals.

Així, la companyia suspendrà voluntàriament i de manera temporal la venda de bitllets en els seus sistemes de reserves i s'està ocupant d'acomodar en altres línies aèries als passatgers que en les pròximes dues setmanes tenien contractat els seus vols amb Quantum.

En relació amb els passatgers que tinguin bitllets per a dates posteriors a aquest període, Quantum els tornarà els diners mitjançant el reemborsament de l'import corresponent als seus bitllets. Finalment, Quantum Air confia en una ràpida solució que permeti la continuïtat de la companyia i el seu desenvolupament futur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris