algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Preocupació del sector turístic per la temporada 2010

Els principals empresaris del ram es van reunir ahir a Madrid en el V Fòrum d'Exceltur

El grups turístics, grans hotelers i Oficines Espanyoles de Turisme a l'exterior (OET) manifesten "preocupació" amb vista a l'evolució de la pròxima temporada turística a les Balears i anticipen que les Illes no experimentaran una recuperació ràpida en els nivells de clients, ocupació i rendibilitat empresarial, segons van afirmar ahir en el Fòrum Exceltur de lideratge turístic el president de Sol Meliá, Gabriel Escarrer; el copresident del Grup Barceló, Simón Pedro Barceló; el president del Grup TUI, Michael Frenzel, i el director de l'OET de Londres, Ignacio Vasallo.

Tot i que Gabriel Escarrer considerà prematur realitzar previsions pel que fa a la temporada turística a les Illes, va apuntar que l'evolució estarà directament condicionada pel comportament de les economies dels tres principals mercats emissors de turistes: Alemanya, el Regne Unit i l'Estat espanyol, que representen el 80% dels clients que rep anualment l'Arxipèlag. El president de Sol Meliá va afirmar que la informació de la qual es disposa en aquests moments indica que repetir les xifres de turistes britànics de l'any passat "seria un èxit" i que el mercat alemany presenta un retrocés en la venda de reserves a les Illes d'entre el 12 i el 17% respecte de l'any anterior, davant el creixement de prop del 20% que experimenten algunes destinacions de fora de la zona euro, com el cas de Turquia. "Hi ha motius per estar preocupats, encara que és cert que les reserves es fan a darrera hora", remarcà Escarrer.

En els mateixos termes, el copresident del Grup Barceló, Simón Pedro Barceló, recordà que Mallorca depèn de tres mercats emissors i que dos, el britànic i l'espanyol, "presenten problemes". Per part seva, el president del Grup TUI, Michael Frenzel, va considerar "prematur" fer previsions en aquests moments, sobretot després del creixement en les vendes de darrera hora registrades l'any passat, i es va declarar "optimista". A més, va considerar que les Illes milloraran els registres turístics de l'any passat la pròxima temporada.

El director de l'Oficina Espanyola de Turisme de Londres, Ignacio Vasallo, va informar que les vendes estan retardades al mercat britànic, perquè els grups turístics i touroperadors han demorat tres mesos la publicació dels catàlegs d'enguany, amb l'objectiu d'establir els preus en funció del tipus de canvi de la lliura. Els prínceps d'Astúries van ser els encarregats de clausurar el Fòrum d'Exceltur, als participants del qual el Príncep els va demanar que apostin per "nous models de creixement que integrin la responsabilitat social i ambiental, combinada amb el compromís de difondre més la singularitat de l'Estat i de la variada cultura del seu territori".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tofols, fa mes de 11 anys
amb tanta " mole " d´hotels, sempre seran mal d'omblir , i encara volen construir mes ?
Valoració:6menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
L'any passat, el 2009, fou el final del cicle del turisme.
Aquest any 2010 lo que hi hagi ja no se podrà dir turisme.
La curva de campana o curva de Gauss ja se ha tancat.
Seguirà venint turistes però no serà com abans.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris